22 Νοε 2010

Πλεονάζει η εσωτερική δυστυχία .Αυξάνει τα σισίτια η εκκλησία

Του υπ.Βουλευτή της Ν.Δ.Κορινθίας Στέλιου Μάρκελλου

Πολιτική του Μνημονίου : Κάνει τον βίο αβίωτο στους πολίτες του νομού μας. Της χώρας μας. Έχουμε πλέον την δεύτερη ακριβότερη αμόλυβδη βενζίνη στην Ε.Ε. Θα έχουμε το ακριβότερο πετρέλαιο θέρμανσης. Διατηρούμε το δεύτερο υψηλότερο έλλειμμα. Ενώ μας πλήττει ....

και η μεγαλύτερη ύφεση ! Στα ύψη βρίσκονται και οι ασφαλιστικές εισφορές, που τελικώς οδηγούν σε χαμηλές συντάξεις. Πρωταθλητές είμαστε στην οικονομική στασιμότητα. Ενώ ακουμπάμε οροφή στην ανεργία ! Ο Ελληνας είναι ο μόνος Ευρωπαίος, που υφίσταται τόσο μεγάλη μείωση αποδοχών. Και που φορτώνεται τη μεγαλύτερη ακρίβεια στην Ε.Ε.
Και η τοπική μας κορινθιακή εκκλησία ; Πως απαντά άραγε στη διάχυτη ένδεια ; Ξεσκεπάζει με τη δράση της την κρατική σιωπή. Την κρατική γύμνια. Πολεμά εσωτερικές μας φωνές, που μας αναγγέλουν σε κάθε μας βήμα σκληρές λεπτομέρειες της δυστυχίας μας. Αυξάνει τα συσσίτιά της σε πάνω από 1000 ημερησίως πεινασμένους και άστεγους συμπολίτες μας και αλλοδαπούς συνανθρώπους μας, που λιγοψυχούν στην άκρη του δρόμου. Απελευθερώνει τον ξεχασμένο συνάνθρωπό μας απ τις καθημερινές υλικές του ανάγκες τροφής και ένδυσης. Ανακουφίζει τον πολίτη απ την αδύναμη-σαν τρεμάμενη φλόγα κεριού-λογική του. Προσπαθεί να εντάξει σώμα, ψυχή και αυτή την ίδια τη ζωή στο ναό του θεού. Και να τα φωτίσει έτσι με την απίστευτη αλήθεια του. Η εκκλησία μας αφήνει ανοικτή, ορθάνοικτη την πόρτα της στον καθένα μας, που θέλει νανέβει τα σκαλοπάτια της.