28 Οκτ 2010

Τι απάντησε ο κ. Π. Μπεγλίτης σε ερώτηση, σχετικά με το νερό της Κορίνθου



Γνωρίζω την υπόθεση και πραγματικά θέλω να εκφράσω την λύπη μου, για να μην πω την ανησυχία μου , ότι ένα κρίσιμο θέμα όπως είναι η δημόσια υγεία και το νερό , ορισμένοι το κάνουν αντικείμενο προεκλογικής, μικροκομματικής εκμετάλευσης. Ζητώ από όλους και από τα μέσα ενημέρωσης , αλλά και από όλους εκείνους , πολιτικούς ή αυτοδιοικητικούς να σοβαρευτούμε όλοι....
Να δώσουμε με εντιμότητα, με ηθική , με αρχές την προεκλογική αντιπαράθεση στο πλαίσιο του πολιτικού πολιτισμού.
 Να μην χρησιμοποιούν το θέμα του νερού για προεκλογικές όπως σας είπα σκοπιμότητες . Δεν έχει κανένα πρόβλημα το νερό. Οι Κορίνθιοι συμπολίτες μας μπορούν να πίνουν άφοβα και για αυτό το λέω, πληρεί όλες τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος .
Εξάλλου αυτή ήταν και η απάντηση της κας Μπιρμπίλη,με την οποία μίλησα χθες το απόγευμα και η οποία θα απαντήσει σε βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης του νομού μας,  στην ερώτηση που της έκανε.
Ασφαλώς όλοι πρέπει να φροντίσουμε για να ολοκληρωθούν οι αναγκαίες υποδομές που θα προστατεύουν την δημόσια υγεία μέσα από τα δίκτυα διανομής του νερού . Από εκεί και πέρα, όμως ,μακριά από μικροπολιτικά παιχνίδια ενόψει των εκλογών και το λέω αυτό για τους βουλευτές και τους αυτοδιοικητικούς, ασφαλώς, και σε ορισμένους από τους συναδέλφους σας που έσπευσαν προεκλογικά να το αξιοποιήσουν υπέρ ενός ή άλλου υποψηφίου.
 Χρειάζεται ευθύνη από όλους, χρειάζεται σοβαρότητα , χρειάζεται προσοχή. Να μην παίζουμε και να μην καλλιεργούμε φοβίες στον κόσμο για ένα θέμα όπως είναι το πόσιμο νερό.