14 Σεπ 2010

ΚΛΕΙΝΕΙ "Η ΨΑΛΙΔΑ" ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΤΑΤΟΥΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΡΑΚΟ;

Έτσι τα βλέπω..

 Κλείνει η ψαλίδα ανάμεσα στον Πέτρο Τατούλη και στον Δημήτρη Δράκο ,σύμφωνα με την δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στηνReal news την Κυριακή.Και αυτό ενδεχομένως στους γνωρίζοντες απο δημοσκοπήσεις, να μην σημαίνει και πάρα πολλά πράγματα ,αφού οι προηγούμενες δημοσκοπήσεις είχαν διενερηθεί απο άλλες εταιρίες δημοσκοπήσεων κι επομένως δεν μπορεί κανείς να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα.

Μπορεί όμως να παρατηρήσει αρκετά γεγονότα που έλαβαν χώρα στο μεσοδιάστημα και να βγάλει κάποια συμπεράσματα για την μέχρι τώρα εκλογική πορεία των δύο υποψηφίων Περιφερειαρχών.
Η μη αναγνωρισιμότητα του Δημήτρη Δράκου είναι ένα μειονέκτημα στην εκλογή του ,όταν κυρίως απέναντι υπάρχει ένα γνωστό πολιτικό πρόσωπο που διεκδικεί την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Αυτό το γνωρίζει και η ΝΔ αλλά και ο έμπειρος αυτοδιοικητικός γι αυτό και οργώνει στην κυριολεξία το τελευταίο διάστημα όλη την Περιφέρεια. Έχει ένα πολύ οργανωμένο επιτελείο και λειτουργεί με πρόγραμμα και σχεδιασμό. Όμως , όλα αυτά δεν είναι ικανά να του  δώσουν την μεγάλη ώθηση.Το μεγάλο ζητούμενο είναι η επιλογή των υποψηφίων αντιπεριφερειαρχών ,αλλά και η κατάρτιση των συνδυασμών ανά νομό. Στην Κορινθία ο Δράκος πέτυχε να έχει κοντά του το Νίκο Ταγαρά που ήδη έχει φέρει αναστροφή του κλίματος .Τα ερωτήματα παραμένουν στους άλλους νομούς και κυρίως στην Αργολίδα και στην Αρκαδία,ισχυρά κάστρα του Τατούλη. Απο την άλλη ,όλο αυτό το ρεύμα που υπήρξε το καλοκαίρι υπέρ του Αρκά πολιτικού ,άγγιξε τα όρια της υπερβολής και της εξόφθαλμης προπαγάνδας,που περισσότερο κακό του έκανε θαρρώ ,αφού έκανε στελέχη της ΝΔ αλλά και του ΠΑΣΟΚ να δυσανασχετούν με την υπέρμετρη προβολή του. Έχασε πολύτιμο χρόνο στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου του περιμένοντας την στήριξη του ΠΑΣΟΚ ,ενώ αυτήν την στιγμή ερώτημα παραμένει πώς θα μοιράσει τους υποψηφίους αντιπεριφερειάρχες στην Πελοπόννησο. Δύσκολη και η επιλογή κατάρτισης και παντρέματος στα ψηφοδέλτια στελεχών της ΝΔ ,του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ ,αλλά αυτό απομένει να το δούμε πριν το κρίνουμε. Εκείνο που σίγουρα φαίνεται να τον πλήττει είναι η ενδεχόμενη ψήφος διαμαρτυρία υπέρ ή κατά του μνημονίου ,αν και έχω την αίσθηση πως και ο αυτοδιοικητικός Δράκος δεν θα εμπλακεί επι της ουσίας σε αυτό,κάτι που εύστοχα έκανε σε πρόσφατες δηλώσεις του και ο Ταγαράς,  γιατί απλούστατα το μήνυμα των εκλογών της Περιφέρειας είναι άλλο και θα το αντιληφθούμε όλοι μας στην εφαρμογή του Καλλικράτη ,την επομένη των εκλογών.