21 Σεπ 2010

ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΣΙΜΠΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΟΙ ΑΙΩΝΙΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Στην καλύτερη εφαρμογή του περιορισμού των λεγόμενων «αιώνιων» φοιτητών και στον εντοπισμό των πραγματικά ενεργών θα συμβάλλει η νέα ηλεκτρονική διαδικασία διάθεσης των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων που εγκαινιάζει το υπουργείο Παιδείας.


Πέραν της επιτάχυνσης των διαδικασιών και της εξοικονόμησης πόρων το νέο σύστημα «Εύδοξος» (www.eudoxus.gr) θα συγκεντρώνει για πρώτη φορά σε κεντρικό επίπεδο όλους τους φοιτητές που πραγματικά σπουδάζουν.

Εξάλλου, από τις 4 έως τις 15 Οκτωβρίου θα υποβάλουν φέτος τις αιτήσεις τους οι δικαιούχοι μετεγγραφής στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ με το νέο ηλεκτρονικό σύστημα που επίσης εγκαινίασε το υπουργείο.

Όπως δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, στη ΝΕΤ, ενώ παλαιότερα η διαδικασία της μετεγγραφής διαρκούσε περίπου έξι μήνες, με το νέο σύστημα οι μετεγγραφές θα γίνονται μέσα σε οκτώ ημέρες.

Τα δύο καινούργια ηλεκτρονικά συστήματα που παρουσίασε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχουν στόχο την εξοικονόμηση χρόνου, κόπου και χρήματος και εισάγουν τις αντίστοιχες διαδικασίες (μετεγγραφές και διανομή συγγραμμάτων) στην «έξυπνη εποχή», όπως τη χαρακτήρισε η Άννα Διαμαντοπούλου.

Η τεχνολογία θα συμβάλει στην καλύτερη εξυπηρέτηση 400.000 φοιτητών που θα λάβουν συντομότερα τα συγγράμματα, 10.000 οικογενειών που δικαιούνται μετεγγραφή και 1.000 εκδοτικών οίκων που θα αποζημιωθούν πολύ συντομότερα.

Newsroom ΔΟΛ