3 Σεπ 2010

Υψηλές θερμοκρασίες και θαλάσσιες κάλμες

Σε λίγες ημέρες ρίχνει την αυλαία του και αυτό το καλοκαίρι ,βρίσκοντας την Eλλαδα ακόμα να πλατσουρίζει στα ρηχά ,κρατώντας αμέριμνα μια φέτα από καρπούζι. Ξέρει καλά πως σε λίγες ημέρες η ατζέντα της καθημερινότητας της αλλάζει γι αυτό και κάνει ασκήσεις αυτοσυγκέντρωσης.. Κρατά δυνάμεις και ψυχραιμία..


Καλοκαίρι θερμό ήταν αυτό που ζήσαμε , αναγνώστη μου και τα είχε όλα . Υψηλότατες θερμοκρασίες και θαλάσσιες κάλμες .

Ο λαός έκανε τα μπάνια του συγκρατημένα ,εκτιμώντας κυρίως τις παραλίες της γειτονιάς του ,του γείτονα ,του όμορου δήμου ,της αυτής Περιφερείας. Με ομπρέλα δική του και ψυγειάκι σύγχρονο, απόλαυσε την γνησιότητα της παραθαλάσσιας απόλαυσης που την είχε ξεχάσει για χρόνια ,γυρνώντας την πλάτη στις επί πληρωμή ξαπλώστρες, σε σημείο τέτοιο που εκείνες επαναστάτησαν από την αιφνίδια μοναξιά και προς τα τέλη του Αυγούστου παραδόθηκαν αφιλοκερδώς στον «επισκέπτη».

Το καλοκαίρι αυτό δόθηκαν δείγματα καλής συμπεριφοράς από πολλούς και εκείνοι που τα επέδειξαν επιβραβεύθηκαν .Ξενοδόχοι ,εστιάτορες ,καφετέρειες ,φούρνοι ,ναυτιλιακές…

Όσοι δεν έδειξαν δείγματα σωφρονισμού κι έκαναν πως δεν κατάλαβαν τώρα τραβάνε τα μαλλιά τους ..

Καλοκαιράκι στην Ελλάδα ,με πανηγύρια παραδοσιακά και προσκυνήματα στην Παναγιά από άκρου σε άκρο της χώρας ..Έγιναν πεδίο δόξης λαμπρό και τόπος συνάθροισης και γνωριμίας των επίδοξων μνηστήρων της Καλλικρατικής αυτοδιοίκησης ..Η γιορτή του σύκου ,της μελιτζανας ,της ελιάς απέκτησαν μεγάλο σουξέ κι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για δυνατές πολιτικές συμμαχίες και καταμέτρηση δυνάμεων.

Οι υποψήφιοι και ειδικώς οι φερόμενοι ως υποψήφιοι δήμαρχοι στέκονταν πάντα στην ουρά της χαιρετούρας ,καταγράφοντας χαμόγελα στήριξης ..

Τα κόμματα βέβαια ακόμα το ψάχνουν ,δημιουργώντας μια κατάσταση εκνευρισμού σε εκείνους που βρίσκονται στην αναμονή ..Ιώβεια η υπομονή τους !

Αυτό το καλοκαίρι μάθαμε πως οι υποψήφιοι του Καλλικράτη είναι όλοι ανεξαιρέτως ανεξάρτητοι .Ασπίδα σωτηρίας θαρρούν πως είναι από την λαική κατακραυγή που καταγράφεται για το πολιτικό σύστημα και προσπαθούν δήθεν εντέχνως μα εντελώς ανόητα να πείσουν πως εκείνοι πως δεν είναι παιδιά του κομματικού σωλήνα..

Τα κόμματα στηρίζουν .Εν προκειμένω η μάνα υποδεικνύει ,το παιδί κάνει υπόκλιση ευχαριστώντας θερμά ,παραμερίζοντας για μια στιγμή τους παράταιρους λεονταρισμούς και συνεχίζει τον «ανεξάρτητο» δρόμο του. Κι εμείς γελάμε ,φτύνοντας τα κουκούτσια από το πεπόνι ,που ακόμα δεν κατάλαβε κανείς από δαύτους τίποτα για εμάς.

Πολλά έχουμε να γράψουμε αναγνώστη μου για όλα τούτα ..Μιας και ο χειμώνας έπεται βαρύς και δύσκολος ,απαιτητικός. Εκεί πρέπει να μας συναντήσει όλους μαζί.