20 Απρ 2021

Π. Νίκας υπεράνω όλων - Και οι "φίλοι" τα έχασαν! Της Τζένης Σουκαρά


Για να ενώσει ο Περιφερειάρχης όλες τις παρατάξεις χθες απέναντι του θεωρητικά χρειαζόταν μεγάλη προσπάθεια. Ακόμα και οι υποστηρικτές του, οι "συμμαχικές" δυνάμεις τρόμαξαν στο άκουσμα των όσων είπε χθες κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Οι εορτασμοί για την συμπλήρωση των 200 ετών.. από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης έχουν  φέρει οπωσδήποτε εκνευρισμό στον Περιφερειάρχη. Η παραίτηση της Μ. Σπυριδάκου από πρόεδρος της Επιτροπής για τους εορτασμούς, συνοδευόμενη από καταγγελίες και επισημάνσεις για την αλαζονική συμπεριφορά Νίκα και την αγνόηση της επιτροπής υπογραμμίστηκαν και ΟΜΟΛΟΓΗΘΗΚΑΝ από τον ίδιο τον Περιφερειάρχη χθες στην συνεδρίαση, όπου δεν έγινε δεκτή η συνέχιση της συζήτησης της επερώτησης της κ. Δημητρακοπούλου από την προηγούμενη συνεδρίαση, η οποία και αυτή διακόπηκε αιφνιδιαστικά. 
Τι είπε ο κ. Νίκας; 
-Πως η γνωμοδοτική επιτροπή δεν θα δώσει τον χαρακτήρα των εορτασμών. (Επομένως δεν χρειάζεται γνωμοδοτική επιτροπή)
-Ένας είναι ο Περιφερειάρχης και αυτός θα ορίσει το πλάνο των εορτασμών . (Ο κ. Νίκας)
-Μάλιστα ο επί σειρά ετών αυτοδιοικητικός έφτασε σημείο να πει πως "ΕΥΤΥΧΩΣ που χάνει αρμοδιότητες το Περιφερειακο Συμβουλιο. ", αδιαφορώντας προκλητικά για τη λαική εντολή!(Επομένως δεν χρειάζονται τα Περιφερειακά Συμβούλια ,ούτε ο έλεγχος της Περιφερειακής αρχής, θα προσθέταμε εμείς)

"Δεν σας εκχωρώ ούτε πόντο από τα σχέδια των εορτασμών" είπε με περίσσευμα αλαζονίας και αυταρχισμού ο Περιφερειάρχης σε όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους -- τους φίλους και εχθρούς του- και μάλιστα συνεχίζοντας την προκλητική του στάση απείχε από την συνεδρίαση καλώντας τον πρόσεδρο και τους συμβούλους της παράταξης του να αποχωρήσουν για να συζήτήσουν οι υπόλοιποι σύμβουλοι όοοση ώρα θέλουν , αδιαφορώντας πλήρως για όποια απόφαση λάβουν. 

Το τραγικό της υπόθεσης είναι πως τον ακολούθησε και ο πρόεδρος του Σώματος κ. Σκατζός. Ο πρόεδρος που εκ του νόμου καλείται να εκπροσωπεί ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ , ακολούθησε ως καλός υποτακτικός τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

'Εχουμε την αίσθηση πως αυτό αποτελεί πρόκληση και είναι μόνον η αρχή για σειρά ενεργειών ανάλογων που θα δουν το φως της δημοσιότητας.