13 Μαρ 2021

Ο "πολιτικός διάλογος" του Περιφερειακού Συμβουλίου και ο κοριός που ακόμα δεν απαντήθηκε!


Το Περιφερειακό Συμβούλιο με αυξημένη πλειοψηφία  καλεί τον Π. Τατούλη να αποσύρει τη δίωξη σε βάρος του Ν. Γόντικα για τη δήλωση του πως η προηγούμενη περιφερειακή αρχή διοικούσε με κοριούς.

Το θέμα το έφερε στο συμβούλιο ο Γ. Πουλοκέφαλος υπογραμμίζοντας πως δεν πρέπει στο Περιφερειακό συμβούλιο να ποινικοποιείται ο πολιτικός λόγος. 

Συγκεκριμένα η πρόταση του κ. Πουλοκέφαλου ήταν η εξής:

Το Περιφερειακό Συμβούλιο θεωρεί ότι η πολιτική και ιδεολογική αντιπαράθεση πρέπει να διεξάγεται ελεύθερα, χωρίς απειλές και εκβιασμούς διώξεων. Τα πολιτικά ζητήματα και οι αντιπαραθέσεις δεν μπορούν και δεν πρέπει να λύνονται στα δικαστήρια με ποινικές διώξεις ή αστικές διεκδικήσεις. Το κάθε κόμμα, η κάθε παράταξη, ο κάθε αιρετός φέρει την ευθύνη των λόγων και των πράξεων του και ο τελικός κριτής είναι ο λαός. Καλεί τον κ. Τατούλη να αποσύρει τη δίωξη σε βάρος του κ. Γόντικα, καλεί τις αρμόδιες αρχές να θέσουν την υπόθεση στο αρχείο και αν φτάσει η υπόθεση στο αρχείο να παραστούν ως μάρτυρες υπεράσπισης ο Περιφερειάρχης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι επικεφαλής των παρατάξεων και ο εισηγητής.

Με την εισήγηση tσυμφώνησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας και τάχθηκε στη διάθεση του κ. Γόντικα αν χρειαστεί να τον υπερασπιστεί στο δικαστήριο.(!!!)


Η Ντίνα Νικολάκου  τόνισε από την πλευρά της Νέας Πελοποννήσου τόνισε πως : «Έχουμε δεχτεί πάρα πολλές μηνύσεις και δεν πήγαμε ποτέ να ζητήσουμε αλληλεγγύη από το περιφερειακό συμβούλιο. Ο κ. Γόντικας είπε στο περιφερειακό συμβούλιο και είπε ΄τοι κυβερνούσαμε με κοριούς και θα πάει στη Δικαιοσύνη να το αποδείξει. Περιμένουμε το πόρισμα της Δικαιοσύνης για την υπόθεση αυτή. Είμαστε βαθιά πεπεισμένη ότι στο τέλος η Δικαιοσύνη θα μας δικαιώσει.»

Από την πλευρά του ο Γιάννης Κελλάρης είπε: «Σήμερα έχουμε τη δίωξη εναντίον του Γόντικα, αύριο μπορεί να είναι κάποιος άλλος και το περιφερειακό συμβούλιο πρέπει να παίρνει θέση. Καλό είναι ο κ. Τατούλης να εγκαταλείψει αυτή την τακτική, το ΚΚΕ δεν πρόκειται να φιμωθεί.

 «Η πολιτική αντιπαράθεση δεν μπορεί και δεν πρέπει να ποινικοποιείται . Εγώ έχω κάνει μήνυση και αγωγή εναντίον του κ. Τατούλη διότι με κατήγγειλε ότι ήμουν υποκινητής δολοφονικής επίθεσης και μόνο ο Γιώργος Πουλοκέφαλος με στήριξε τότε. Εκφράζω την αλληλεγγύη μου στον κ. Γόντικα και καλούμε τον κ. Τατούλη να αποσύρει τη μήνυση.»είπε ο κ. Πετράκος


«Με εξέφρασε απόλυτα ο κ. Πετράκος» είπε  η Δήμητρα Λυμπερόπουλου.


«Θα ήθελα να βλέπω την ίδια ευαισθησία του κ. Περιφερειάρχη για τις διώξεις των στελεχών της Ανταρσία» είπε ο Παναγιώτης Κάτσαρης.


«Αποδοκιμάζω τη στάση της ποινικοποίησης του διαλόγου και καλώ τον κ. Τατούλη να ανακαλέσει τη μήνυση και σε ειδική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου να συζητηθεί εκεί το θέμα» είπε ο Γιώργος Δέδες.


Ο Πέτρος Τατούλης είπε: «Αυτή η σκευωρία του κοριού ήταν η βασική αιτία της ήττας. Έχω μιλήσει για το γραφείο του πρώην Προέδρο της ΝΔ, Ήταν ο κύριος μοχλός που δημιούργησε τις αποστασίες στην παράταξή μας. Υπάρχουν εκλεγμένα μέλη μας που τα εκβίαζαν συνεχώς να φύγουν από την παράταξη. Δεν ντρέπεται ο Περιφερειάρχης να πάει να στηρίξει μια τέτοια άποψη που τον υπερβαίνει, δεν έχει καμία σχέση μαζί του. Δεν κάνουμε εμείς διώξεις, καταφεύγουμε στη Δικαιοσύνη για να προστατεύσουμε την προσωπικότητα μας και το κύρος μας.»

Ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είπε: «Δεν παίζω κανένα παιχνίδι σχετικά με τον Γόντικα. Αν αρχίσουμε εμείς να επιτιθέμεθα ο ένας στον άλλον δικαστικώς προφανώς καταλαβαίνετε ότι υπάρχει προβλήματα. Εγώ δεν είμαι δικαστής να κρίνω το θέμα του κοριού. Για την ήττα είμαστε αρμόδιοι εμείς που κατεβαίνουμε στις εκλογές.»


Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΑΤΟΥΛΗ

«Είμαστε απέναντι στην ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής, το έχουμε αποδείξει ως παράταξη, αλλά παράλληλα είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε αιρετού να απευθύνεται στη Δικαιοσύνη, όταν κρίνεται ότι θίγεται η τιμή και η υπόληψή του, προστατεύοντας και τον εαυτό του και την τιμή και την υπόληψη του θεσμού.»

Υπέρ της πρότασης Πουλοκέφαλου ψήφισαν 31 και συγκεκριμένα οι σύμβουλοι των παρατάξεων Νίκα, Δέδε, Γόντικα, Πετράκου, Μπουντρούκα, Λυμπεροπούλου και Κάτσαρη.


Υπέρ της πρότασης Τατούλη ψήφισαν 14 δηλαδή οι παρόντες περιφερειακοί σύμβουλοι της Νέας Πελοποννήσου.


( Με πληροφορίες από το kalimera arkadia.gr)


* Ως σχόλιο για αυτά που συνέβησαν χθες εμείς  επισημαίνουμε τα εξής :

Όταν κάποιος κατ' επανάληψη θεωρεί πως συκοφαντείται μέσα στο Περιφερειακό συμβούλιο και αυτη η συκοφαντία αποτέλεσε την σπονδυλική στήλη ενός αφηγήματος στις προηγούμενες εκλογές, πώς αλλιώς  τελικώς μπορεί να αμυνθεί εάν δεν απευθυνθεί στην δικαιοσύνη; 

Οι Περιφερειακοί σύμβουλοι  ασπάζονται τις καταγγελίες Γόντικα;  Θα θέλαμε μια απάντηση.

Οι Περιφερειακοί σύμβουλοι που προτίθενται να πάνε και ως μάρτυρες υπεράσπισης, αλήθεια, τι θα ισχυριστούν για το θέμα του κοριού; Αυτά που ο κ. Γόντικας είπε; 

Το ίδιο ισχύει και για τον Περιφερειάρχη ο οποίος βέβαια, διασκεδάζει το θέμα και δεν το αγγίζει στην ουσία του. 

Διότι η ουσία έχει χαθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Η επικοινωνία έχει παραμορφώσει την εικόνα των θέσεων, των προθέσεων, των στοχεύσεων και των σκοπιμοτήτων.

Πολιτικός διάλογος ωστόσο, κατά την άποψή μας,  δεν είναι οι συγκεκριμένες καταγγελίες. 

Όταν μια υπόθεση έχει πάει στην δικαιοσύνη και σχεδόν έχει παγώσει και  εκείνοι που την εκκίνησαν την έχουν σχεδόν  ξεχάσει,και επαναλαμβάνεται , αυτό δεν εντάσσεται στα πλαίσια του πολιτικού διαλογου. 

Η πλειοψηφία των συμβούλων συμπαρατάχθηκε για μια ακόμα φορά απέναντι στον Π. Τατούλη,χωρίς άλλο διακύβευμα. 

Γιατί αν οι σύμβουλοι έδειχναν την ίδια σπουδή για την διαλεύκανση αυτής της πολύκροτης υπόθεσης θα έκαναν και τον κόπο να ενημερωθούν, να αναρωτηθούν σε συνεδρίαση του σώματος "τι έγινε με τον κοριό;" και όλα θα ζύγιζαν αλλιώς. 

Συνεπώς

Ο πολιτικός διάλογος δεν αντέχει στην Πελοπόννησο!

Τζ. Σουκ.