17 Φεβ 2021

Να ανοίξουν όλοι τα χαρτιά τους!Το OPEN MALL του Λουτρακίου δεν πρέπει να χαθεί!Της Τζένης Σουκαρά


Aπόψε κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων σύμφωνα με πληροφορίες θα τεθεί από συμβούλους της αντιπολίτευσης το θέμα του ΟPEN MALL Λουτρακίου. Ένα έργο ζωτικής σημασίας για τον εμπορικό κόσμο του..

Λουτρακίου που το ήθελε, το διεκδίκησε και το πήρε και που τώρα ήλθε η ώρα της υλοποίησης. 

Ένα έργο 2 εκατ. ευρώ που θα αναγεννήσει την πόλη και την αγορά της με μια σειρά παρεμβάσεων που έχουν σχεδιαστεί να γίνουν από την οδό Βενιζέλου έως την οδό Σολωμού. 

Το έργο σύμφωνα με το ρεπορτάζ είναι υπό επιτήρηση από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων από τις 2 Φεβρουαρίου, ο φάκελος για το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί, υπάρχουν κάποια διαδικαστικά θέματα ,όπως το  δελτίο τεχνικού ενδιαφέροντος που πρέπει να στείλει ο δήμος και κάποιες λεπτομέρειες το Επιμελητήριο. 

Εκείνο όμως που έχει ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι πως ακόμα και αν ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, προλάβει τις ημερομηνίες και ολοκληρώσει τις διαδικασίες εντός χρόνου,  θα εκκρεμεί η ψήφιση του εν λόγω έργου από το Επιμελητήριο Κορινθίας

Το έργο  δεν έχει ψηφισθεί από το 2019, παρά το γεγονός ότι  ο Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης, έχει  ταχθεί υπέρ του . Αιτία, το γεγονός ότι η αντιπολίτευση του Επιμελητηρίου, αρνείται να ψηφίσει τον Προϋπολογισμό και ως εκ τούτου και το συγκεκριμένο έργο.

 Εδώ λοιπόν απαιτείται μια ξεκάθαρη θέση κυρίως από τον κ. Σωτήρη Μουρίκη, ο οποίος εκτός από τη φιλική σχέση που διατηρεί με τον δήμαρχο Γιώργο Γκιώνη, διατηρεί μεγάλη επιχείρηση στα Ίσθμια, επομένως θα έπρεπε να τον ενδιαφέρει η ανάπτυξη του Λουτρακίου. . 

Αναμένουμε την παρέμβαση του δημάρχου στο θέμα αυτό και στην "ευαισθητοποίηση του κ. Μουρίκη" που θα πρέπει να γνωστοποιήσει τι μετράει τελικώς περισσότερο για εκείνον " η κόντρα του για μια θέση στο Επιμελητηριο;" ή "η οικονομική άνθιση της περιοχής που και ο ίδιος  επιχειρεί;".

Το ερώτημα είναι ξεκάθαρο. Καιρός να ανοίξουν όλοι τα χαρτιά τους. Η περιοχή έχει λαβωθεί θανάσιμα απο τις μικροπολιτικές και έχει χάσει έργα ζωής εξαιτίας των πολιτικών παιχνιδιών .

Δεν θα υπάρχουν εξηγήσεις και δικαιολογίες εάν χαθεί ένα έργο 2 εκατ. ευρώ για κανέναν!