25 Φεβ 2021

Παίζει το "μπαλάκι" των ευθυνών η Περιφέρεια για τα χυμοποιεία του Άργους;


Κι ενώ ο λόγος για την ρύπανση του Αργολικού κόλπου
είναι το μεγάλο ζητούμενο, μαζί με την καλή λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού , και ενώ ο αγώνας είναι καθημερινός, το φαινόμενο είναι  σύνηθες και τα.. πρασινοπορτοκαλί απόβλητα προδίδουν.
Κι ενώ ο δήμος Αργους Μυκηνών παρουσιάζει μετρήσεις που δείχνουν πως έχουν υπερβεί τα  όρια των συμβάσεων  συγκεκριμένα εργοστάσια και καταγγέλει συμβάσεις , καταθέτει  και τα στοιχεία στην εισαγγελία ολοκληρώνοντας και εκπληρώνοντας στο έπακρο τις από το νόμο εκπορευόμενες υποχρεώσεις του,δίδοντας την σκυτάλη στην Περιφέρεια, υποψιαζόμαστε πως εκείνη , αν κρίνουμε από τις χθεσινές δηλώσεις του Περιφερειάρχη σε τηλεοπτικό κανάλι , δεν είναι και τόσο έτοιμη να αναλάβει δράση.
Η αρμοδιότητα της Περιφέρειας , της δικαιοσύνης , της αστυνομίας είναι να παταχθεί η ατιμωρησία, εάν και εφόσον υπάρχουν ευθύνες. 
Η αυτοδιοίκηση να περάσει μπροστά, να διασφαλίσει το κράτος δικαίου. Να επιλέξει ανάμεσα στο πολιτικό κόστος και στην θωράκιση του περιβάλλοντος.
Δεν αντιλήφθηκα τέτοιους προβληματισμούς δυστυχώς,  παρά μονάχα κάτι ψελλίσματα ακούσαμε σαστισμένοι,σχετικά με  το τι σημαίνει ρύπανση και τι μόλυνση που μάλλον κόπηκαν, γιατί μάλλον κάποιοι θα ανησύχησαν πως αυτό  και μόνο θα αποτελούσε αυθάδεια στο ίδιο το πρόβλημα και στην κοινωνία. 
Δεν διέκρινα διάθεση ανάληψης ευθυνών, παρά μόνο στόχευση στο ποιος έχει την ευθύνη του βιολογικού .
"Ας μην παίζουμε με το ποιος έχει την ευθύνη και ποιος δεν την έχει. Η λειτουργία του βιολογικού είναι ευθύνη του δήμου.Εμείς θα φροντίσουμε να αμβλυνθούν οι εντάσεις." είπε ο κ. Περιφερειάρχης. 
Επί της ουσίας "για την ταμπακιέρα" δεν μας είπε τίποτα ο κ. Νίκας .
 Αναρωτιέμαι ποιοι τον ενημερώνουν, γιατί δεν δείχνει να έχει επαρκή ενημέρωση του προβλήματος.
Εκτός εάν πίσω από "το άλλα λόγια να αγαπιόμαστε κρύβεται κάτι άλλο!