24 Φεβ 2021

Σε συναγερμό ο δήμος Κορινθίων με την μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων - Οι εστίες και το σχέδιο του Νοσοκομείου


Σε συναγερμό έχει τεθεί ο δήμος  Κορινθίων  από το περασμένο Σάββατο και δυστυχώς τα κρούσματα αντί να περιορίζονται αυξάνονται. Τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν οι πληροφορίες που λένε για μεγάλη αναζωπύρωση της νόσου στην Κόρινθο αλλά και στα χωριά... Ήδη έχουν σημειωθεί κρούσματα στο δημαρχείο της Κορίνθου, στον Σολομό, στο Λέχαιο, στο Χιλιομόδι γεγονός που προκαλεί μεγάλη ανησυχία. Οι εκκλήσεις όλων, υγειονομικών αλλά και αυτοδιοικητικών είναι η μεγάλη προσοχή και ο περιορισμός των δραστηριοτήτων μας μέχρι να μπορεί να υπάρξει και περιορισμός των κρουσμάτων. 
Στην υπόλοιπη την Π.Ε. Κορινθίας η κατάσταση είναι ελεγχόμενη τόσο στον δήμο Σικυωνίων και Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, Βέλου Βόχας αλλά και Νεμέας.Κρούσματα που παρακολουθούνται στενά λογώ της γειτνίασης με την Κόρινθο είναι και αυτά στον δήμο Λουτρακίου Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρωρν.
Στο νοσοκομείο Κορίνθου νοσηλεύονται 22 άτομα, και διοίκηση και το  νοσηλευτικό ίδρυμα  βρίσκεται σε επιφυλακή για την εφαρμογή του σχεδίου Β σε περίπτωση που αυξηθούν οι ανάγκες ,ώστε να διαμορφωθεί και μια δεύτερη κλινική covid-19.
Στην ΜΕΘ νοσηλεύονται 5 ασθενείς. 

Τζένη Σουκαρά