Με βάση τις προβλέψεις του, και τα κανάλια κατέβαλαν τις πρώτες δόσεις για τις άδειες και οι θέσεις εργασίας σε αυτά προστατεύτηκαν και.. διπλασιάστηκαν (από τους 2.300 εργαζόμενους στα κανάλια εθνικής εμβέλειας και τη ΝΕΡΙΤ το 2015, φτάσαμε στους 5.500 στους σταθμούς και την ΕΡΤ το 2019). Ενώ, η πολιτική Παππά – Κρέτσου έφερε και εκτόξευση του αριθμού των σίριαλ, τα οποία – μέσω της επιδότησης από το ΕΚΟΜΕ – έφτασαν τα 30 το 2019 από μηδέν το 2015.
Τις τελευταίες ημέρες ο Στέλιος Πέτσας επιχείρησε να τον τελειώσει οριστικά, ξηλώνοντας μία μία τις ρυθμίσεις του. Προτείνοντας, μεταξύ άλλων, τη μείωση του ελάχιστου αριθμού των εργαζομένων ανά κανάλι από 400 σε 280, αλλά και την έντεχνη κατάργηση της φετινής δόσης που καταβάλλουν οι σταθμοί για τις άδειες.
Εργαζόμενοι στα κανάλια, εργατικές οργανώσεις και κόμματα της αντιπολίτευσης, κάποιοι εκ των οποίων δεν είχαν δει με θέρμη τις προβλέψεις του νόμου Παππά, έστησαν τώρα ένα μέτωπο υπεράσπισής του, οδηγώντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη σε αναδίπλωση.
Το νομοσχέδιο Πέτσα, λοιπόν, απεσύρθη. Μέχρι νεοτέρας, λέει η κυβέρνηση.
Και ο νόμος Παππά παρέμεινε στη θέση του. Σε πλήρη ισχύ. Κάτι που θα πρέπει να θυμούνται όσοι τον συνοδεύουν με χαρακτηρισμούς, του τύπου «αντισυνταγματικός».