24 Σεπ 2020

Η Αλίκη, ο Τζειμς Μποντ, και οι λασπωμένες σέλφι - Της Τζένης Σουκαρά


-Και που λες, η χώρα πορεύεται με μάσκα υφασμάτινη στο φθινόπωρο, κόντρα στις κακές προβλέψεις λοιμωξιολόγων και μετεωρολόγων . Η χώρα τούτη κάνει την Αλίκη, στην κόρη μου...

Σοσιαλίστρια που της αρέσει ο μεγαλοαστισμός αλλά έχει και  boy friend  τον Τσιβιλίκα με την κουδούνα και γλυκοκοιτά τον Παπαμιχαήλ που είναι η εκπροσώπηση της ..αστικής πάλης. 

H Αλίκη, να σου πω, βρίσκεται στις πορείες και χορεύει συρτάκι σύμφωνα με την ταινία. 

Έτσι κι εμείς ...Ευρισκόμενοι νοερά σε μια πορεία είμαστε και απειλούμε το σύμπαν, προφανώς , δεν έχω ενδείξεις πως απειλούμε καποιον άλλο,και του  λέμε "άντε,μην τα πάρω γιατί..".Δεν εξηγείς ποτέ γιατί, θέλεις να αφήνεις πάντα ένα σασπένς από τον εαυτό σου. 

Η χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, μάλλον  βρισκόταν σε λήθαργο, δεν ξέρω τι άλλο να υποθέσω, και είπε να κάνει μια πορεία στο κέντρο της Αθήνας, που έχει κατά τα δηλωθέντα όλων των τηλεοπτικών λοιμοξιολόγων, τη φωλιά του εκεί ο covid!

Αυτή είναι και η πρώτη της επανάσταση κατά του Covid-19.Για να αποδείξει πως ο ιός είναι βαθύτατα ταξικός,πλήττει περισσότερο τους οικονομικά αδύνατους, τους ασθενείς, τους ηλικιωμένους και τους ηλίθιους

Αλλά βεβαίως πώς αλλιώς ..Της χώρας μπορεί να  της αρέσει το ξανθό και το τίγκα οξυζενέ να ποτίζει τα νοητικά της κύτταρα, αλλά είναι γεννημένη μελαγχροινή και ξαφνικά διαπιστώνει πως όλοι πάνε να την τρελάνουν!Έρχονται τα κύματα κορωνοιού και από τα wellcome στους τουρίστες ,μετράμε απωλειες στις ΜΕΘ. 

Το σύστημα φράκαρε και σε καιρό πανδημίας οι γιατροί βγήκαν στους δρόμους..Όσο υπέρκομψα και να κυβερνάς και μόνο η εικόνα των γιατρών του ΕΣΥ που κτυπησαν άπειρες φορές το καμπάνακι του κινδύνου και που υπέρκομψα και με χάρη  αγνοούσες ,και υποκριτικότατα μόνο χειροκροτούσες στα μπαλκόνια,  μόνο ντροπή για τον χαμένο χρόνο που άφησες να φύγει ανεκμετάλευτος μπορείς να νιώθεις. 

- Μόνο αμηχανία, έστω υπέρκομψη μπορείς να αισθανθείς, για τον χαμένο χρόνο και την μετακύληση της ευθύνης σε πολίτες που εσύ τους έδωσες την αίσθηση αλλά και την βεβαιότητα της ασφάλειας.

- Καταλήψεις σε 200 σχολειά με αιτήματα όσα και τα σήματα και τα μηνυματα της εποχής. Κατά της μάσκας , υπέρ της μάσκας, διδασκαλία με αποστάσεις και ΄λιγότερους μαθητές, περισσότερους καθηγητές γιατί ξεμείναμε, χρήματα για την παιδεία και όχι για τα Rafaelle, κι ένα νερό κυρά Βαγγελιώ, μάσκα σφεντόνα, μάσκα μπαντάνα, μάσκα θηκη παγουρίνου. 

Βεβαίως αγαπητέ μου τα Rafaelle μπήκαν στην συζήτηση - αφού το επικοινωνιακό πολυβολείο κατάφερε να τα μετατρέψει σε γαλλοελληνικό θρίαμβο έναντι του γείτονα.

Νιάτα που βάζουν την ατζέντα τους σε χρόνια κρίσιμα. Και που εν προκειμένω τα παιδιά αυτά δεν πείθονται βλέποντας Κεραμέως να φωνάζει σαν αστεφάνωτη γυμνασιάρχης κρατήστε τις αποστάσεις και πηγαίνετε στη μοδίστρα τη μάσκα σας. 


-Και πιο κει, τα καιρικά φαινόμενα..που η επικοινωνία τα έκανε άγρια δύση. Και παρασύσρθηκε τόσο πολύ το σύγχρονο ελληνικό πολιτικό Χόλυγουντ που ο Χαρδαλιάς πήγαινε με τα ελικόπτερα στις πληττόμενες περιοχές με υφος Τζέιμς Μπόντ και όποιον πάρει ο Χάρος.Δεν μπορούσε να σπάσει ούτε τη ριτίδατου πόνου ή της έκπληξης..Τον έχει  πάρει όλο πάνω του το ρόλο, σου λέω. 

Και ενώ το βλέμμα εστράφη δυτικά και Νότια, ο Ιανός άφησε τον Γκιολή με το δάκτυλο στην σκανδάλη, πήγε Καρδίτσα αποθεώνοντας την μικρότητα των νεόκοπων Καου μπόυς της ζήσης μας.

- Εμείς εδώ, στον μικρόκοσμό μας, κάναμε δεήσεις που μας περιφρόνησε ο κυκλώνας. Οι ημέρες και ώρες που προηγήθηκαν ήταν της ανοικοκύρευτης. Καθαρισμοί ρεμάτων, αυλάκων, αποφράξεις φρεατίων και μια σέλφι για επιβεβαίωση μύνημα του "εμείς πάντως καθαρίσαμε" .

Γιατί είχες αμφιβολία πως αυτό το μήνυμα έστελναν οι απανταχού σέλφι; Τι δουλειά έχεις αγάπη μου να φωτογραφηθείς στα λασπόνερα; Μα για να μου δείξεις πως  εαν δεν καθάριζες εσύ το νερό θα έφτανε στο γόνατο μου..

-Σου λέω καλά που δεν ήλθε ο Ιανός ....Και να  παραμείνει στο ακουστικό του παρακαλούμε για αρκετό διάστημα. Τόσο μέχρι να ξεκαθαριστεί τι αντιπλυμμηρικά θα έχουμε στο δήμο Κορινθίων στα καμμένα.

Μόνο στη χώρα τούτη θα δινόντουσαν τοσα χρήματα ,όχι για αντιπλημμυρικά που σώζουν άμεσα ζωές, αλλά για δρόμους ..

Προφανώς μας ανοίγουν δρόμο για να φύγουμε..

Δεν εξηγείται αλλιώς πατριώτη..Το υποστηρίζουν κιόλας.