29 Σεπ 2020

Τα πρώτα ονόματα της επιτροπής του Δήμου Ερμιονίδας για τους εορτασμούς της συμπλήρωσης των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

 


Όπως έχει ανακοινωθεί από την Ελληνική Πολιτεία, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του  1821, έχει προγραμματιστεί μια σειρά..

αφιερωματικών εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα. Ο Δήμος Eρμιονίδας  ανακοίνωσε σήμερα πως  θα συμμετέχει με συγκίνηση, χαρά και υπερηφάνεια, στον συνολικό εορτασμό των επετειακών εκδηλώσεων.

Η σημαντική συνεισφορά της Ερμιονίδας στον Αγώνα, ο Παπαρσένης, οι Μητσαίοι, η Εθνοσυνέλευση και η ασύγκριτη κληρονομιά μας, όχι μόνο θα έρθουν στο προσκήνιο αλλά λόγω και της "γειτονιάς μας" (Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρος, Ύδρα, Σπέτσες), καθώς και της στενής  σχέσης της περιοχής με το Βαλτέτσι, ο Δήμος  και η ευρύτερη περιοχή, αναμένεται να είναι στο επίκεντρο των επετειακών εκδηλώσεων.


Με ανοιχτή επιστολή προς τους δημότες ο δήμαρχος Γιάννης Γεωργόπουλος,δεσμεύτηκε  ότι αυτή η ιστορικής σημασίας πρόκληση, που καλείται η δημοτική αρχή να φέρει εις πέρας , θα σηματοδοτήσει την ιστορική και πολιτιστική ανάπτυξη της Ερμιονίδας στο βαθμό που της πρέπει και της αξίζει.

Το ηρωικό και ένδοξο παρελθόν της, θα "συναντήσει" το "σήμερα" γιατί η κληρονομιά του τόπου μας, είναι ο πολύτιμος οδηγός μας για το μέλλον.

Ταυτόχρονα απευθύνεται κάλεσμα στους δημότες για να βρεθούν  εθελοντικά στο πλευρό της δημοτικής αρχής και να συνδράμουν  στο έργο της επιτροπής που θα αναλάβει αυτό το δύσκολο αλλά ιστορικής σημασίας έργο για την ανάδειξη και προβολή της κληρονομιάς μας και της προσφοράς μας στον αγώνα και στην λευτεριά μας.

Τα  πρώτα ονόματα της επιτροπής του Δήμου Ερμιονίδας για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση:

Γιάννης Γεωργόπουλος, Δήμαρχος Ερμιονίδας


π. Χριστοφόρος Καραβίας, Αρχιμανδρίτης, Πρωτοσύγκελος Ι. Μητρόπολης


π. Ιερόθεος Λουμουσιώτης, Αρχιμανδρίτης Ιεροκύρηκας


Αντωνόπουλου Τίνα , φιλόλογος, Πρόεδρος του Ι. Λ. Μ. Ε.


 Γκάτσος Θεοδόσης, Δικηγόρος


 Ζαραφωνίτης Αντώνης, Φιλόλογος


Ζέρβας Γεώργιος, καθηγητής Πανεπιστημίου, τέως Πρύτανης


 Ησαΐας Γιάννης, Ιστορικός, συγγραφέας


 Ιωαννίδης Μίλτος , Δημοσιογράφος


 Λάμπρου Δέσποινα, Καθηγήτρια


 Μέξη Τζένη, Νηπιαγωγός


 Παπασταύρου Καλλιόπη, Φιλόλογος


 Σίδερης Δημήτρης, Δάσκαλος, Πρόεδρος του Θ. Ο. Ε.


Σπετσιώτης Γιάννης, εκπαιδευτικός, Πρόεδρος Ερμιονικού Συνδέσμου.


 Τσατσαρός Αθανάσιος, Δάσκαλος, Συγγραφέας


Σε εύλογο χρονικό διάστημα, θα σας ανακοινώσουμε τα ονόματα και άλλων εκλεκτών συμπολιτών μας που αναμένεται να στελεχώσουν την επιτροπή του Δήμου Ερμιονίδας με τους οποίους και από κοινού, θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την εκπλήρωση των προσδοκιών σας και την δική μας "αναμέτρηση" με την ιστορία του τόπου μας και της Πατρίδας.