30 Μαρ 2020

Γιατί ο χάρτης του ΕΟΔΥ είχε την Κορινθία δίχως κρούσματα κορωνοϊού;- Πόσα κρούσματα έχει η Πελοπόννησος


Εντύπωση έκανε σε πολλούς Κορίνθιους ο χάρτης του ΕΟΔΥ σήμερα το πρωί, που  αναφέρει τους πυρήνες του κορωνοϊού σε όλη τη χώρα και δείχνει τη Κορινθία χωρίς κανένα κρούσμα.
Πριν απο λίγο διαβάσαμε στην ενημέρωση της Περιφέρειας...


για την πορεία της νόσου στη Πελοπόννησο και η Κορινθία εμφανίζεται με 1 κρούσμα. Τι έχει συμβεί; 
Ρωτήσαμε και σας απαντάμε: 
Προφανώς το πρώτο βεβαιωμένο κρούσμα, δηλαδή ο 25χρονος που ήλθε απο Αγγλία και νοσεί κατ οίκον στο εξοχικό του στο Λουτράκι δεν λαμβάνεται ως κρούσμα Κορινθιακό, αφού δεν ζει εδώ ούτε και η οικογένειά του. 
Το δεύτερο κρούσμα που χθες έγινε γνωστό απο τον γιατρό Θ.Σεργεντάνη προφανώς ελέγχθηκε απο τον ΕΟΔΥ και κατόπιν αργότερα σήμερα καταγράφηκε ως το πρώτο της Κορινθίας, αφού πρόκειται για κάτοικο Κορίνθου

Συνολικά 10 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στην Τρίπολη σήμερα  κατά την υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής.

Ειδικότερα, οι περιπτώσεις που αναφέρθηκαν είναι, στην Αργολίδα 2, στην Αρκαδία 3, στην Κορινθία 1, στη Λακωνία 1 και στη Μεσσηνία 3 (όπου προσμετρώνται ακόμα 2 περιπτώσεις, στις οποίες -όπως διευκρινίστηκε- τα άτομα είχαν δηλώσει ως κατοικία τη Μεσσηνία, χωρίς ωστόσο να κατοικούν σε περιοχή του νομού).