2 Φεβ 2020

Τα εν Οίκω στον Δήμο! - Της Τζένης Σουκαρά


- Κυριακή.
Δεύτερη ημέρα του Φλεβάρη με προγνώσεις που μιλούν για 3ημερο καλοκαίρι και κατόπιν βουτιά στα χαμηλά βαρομετρικά. Αλλόκοτος καιρός - αλλόκοτες ειδήσεις.



- Το Brexit παρακολουθείται..Με αγωνία. 
Αναλύεται ενδελεχώς..
Ανησυχούν οι ειδικοί .
"So sad!" γράφει και η Μαρέβα, ως σύζυγος πρωθυπουργού που επιθυμεί να αναλύει την επικαιρότητα εκτός του να "κοντράρεται" επικοινωνιακώς και ενδυματολογικώς με όλες τις συζύγους των προέδρων και πρωθυπουργών του πλανήτη!
Εντάξει, αν το καλοσκεφτείς τι ζητά και η Μαρέβα; Την αποδοχή των ενδυμάτων της στις οροφές της παγκόσμιας σκακιέρας και επίσης την εικόνα της "πρώτης κυρίας" .
Θα μου πεις οι προηγούμενες επεδίωκαν μια θέση στην ανώτατη εκπαίδευση ..Στην επιστήμη!
Τότε προήδρευε η κουλτούρα.Τώρα ο έρως - το travelling - το ρούχο που σε κάνει άνθρωπο και ο Τράμπ που παντρεύτηκε την Μελάνια και σε χρίζει πρώτη! 

- Το 2020 έχει ξεκινήσει με κορονοίο , που ειλικρινώς δεν με ενδιαφέρει πώς τον λένε επ ακριβώς , αναρωτιέμαι μόνο εαν εμείς είμαστε ικανοί να θωρακιστούμε εαν χρειαστεί. 
Δεν έχουμε και έναν υπουργό να ανακαλύψει εμβόλια να δημιουργήσει "έναν φράχτη" ανάμεσα στην επιδημία και στην δική μας Υγεία. 
Και αν χρειαστεί ,όχι έναν - δυο φράχτες αγαπητέ! Ο άλλος  για την γρίπη των πουλερικών!

- Το καλύτερο που άκουσα αυτές τις ημέρες με αφορμή τον πλωτό  φράχτη του Αιγαίου ..είναι η πρόταση να βάλουμε και εναέριες σίτες για να οριοθετήσουμε καλά τα σύνορά μας και να μην αφήσουμε, να προσθέσω, πουλερικό και πτηνό να εισβάλλει δίχως διαβατήριο στην ενδοχώρα.

-Η ενδοχώρα πάλλεται στους ρυθμούς της βασιλόπιτας και των χοροεσπερίδων και του κάτσε να έλθουν οι απόκριες να δεις τι έχει να γίνει! Οι αιρετοί τρέχουν και δεν φτάνουν ..Πιάνουν θέσεις κοντά στην πόρτα, για να φύγουν διακριτικά και να σπεύσουν στην επόμενη εκδήλωση.
Τα φωτογραφικά ενσταντανέ δίνουν και παίρνουν  για καταγραφή παρουσιών.

- Η περιφέρεια πάλλεται απο τις κόντρες Νικα και Τατούλη..Ο πρώτος επιμένει πως είναι ένας δίκαιος και φιλήσυχος πατριώτης ,ο δεύτερος ένας πολιτικός επαναστάτης. 
Ο πρώτος δεν μιλά πολύ ,προσπαθεί να κρατήσει αυτοέλεγχο, γι αυτό και περιορίζεται στις επιθέσεις του σε 20 λέξεις . 
Μια παράγραφο λιτή, που λέει "εγω δεν έβαλα την γυναίκα μου , τα παιδιά μου...|" κάνει τον άλλο μπουρλότο και γίνεται της κολάσεως. 
Και όχι της συνεργασίας. 
Εκείνη άλλωστε είναι μάλλον δεμένη επισήμως με Μπουντρούγκα και με λόγο δεσμευμένη με Δέδε και τις 10 προτάσεις του. 

-Άλλα έχω την αίσθηση πως σε αυτό το Περιφερειακό ο σταρ δεν είναι ούτε ο Νίκας , ούτε ο Τατούλης...
Είναι ο  πρόεδρος Σκατζός αγαπητέ! Έχεις δει τον Σκατζό να γίνεται έξαλλος με την Νικολάκου; Νομίζω πως εκεί που πάει να διακόψει τη Νικολάκου πρέπει να γίνεται ένα "cut" και να πέφτουν διαφημίσεις!!!
Διότι ο Σκατζός έχει βαρύ φορτίο ευθύνης.Να διευθύνει ένα Περιφερειακό βαριά λαβωμένο απο τις εκλογές, με ισοδύναμες τις δυο μεγάλες παρατάξεις,  και να αποδείξει και στους δικούς του που γκρινιάζουν ότι μπορεί και να επιβληθεί ..
Διότι οι δικοί του βλέπουν στο πρόσωπο του Σκατζού, τον Ρόκυ Μπαλμπόα και επομένως θα επιθυμούσαν τουλάχιστον κάθε συνεδρίαση να τελείωνε στα επείγοντα!Τι να κάνει ο δόλιος πρόεδρος ;