9 Σεπ 2016

Σερίνα Γουίλιαμς: Ήττα και εκθρόνιση!


Στη πατρίδα της και στο αγαπημένο της US Open, η Σερίνα Γουίλιαμς έμελλε να αποχωριστεί το Νο1 του πλανήτη, πριν καταρρίψει το ρεκόρ της Γκραφ! 
Η Καρολίνα Πλίσκοβα με...


σπουδαία εμφάνιση κέρδισε 2-0 σετ τη Βασίλισσα και πέταξε για τελικό! 

Συγκλονιστική «μάχη» εξελίχθηκε στο «Arthur Ashe» της Νέας Υόρκης, όπου η Καρολίνα Πλίσκοβα ήταν εκπληκτική και άφησε εκτός τελικού του US Open 2016 την Σερίνα Γουίλιαμς, για δεύτερη σερί χρόνια, ύστερα από τον αποκλεισμό του 2015 από την Ρομπέρτα Βίντσι. 

Το μέχρι πρότινος Νο1 του κόσμου ταλαιπωρήθηκε από ενοχλήσεις στο γόνατο, σύμφωνα με δηλώσεις του Πάτρικ Μουράτογλου και ηττήθηκε απ'την big hiter Τσέχα με 6-2, 7-6(5), ύστερα από μιάμιση ώρα «σκληρής» κόντρας στο κεντρικό court του Αμερικάνικου Open. 

Εκτός της πρόκρισης στον τελικό ενός ακόμη Grand Slam, η Σερίνα Γουίλιαμς απόλεσε και την κορυφή της Παγκόσμιας κατάταξης, όπου θα ανέβει η Αντζέλικ Κέρμπερ, με τη Γερμανίδα να επικρατεί 6-4, 6-3 της Καρολίν Βοζνιάκι στο δεύτερο ημιτελικό της Πέμπτης, εξασφαλίζοντας την παρουσία τους στον 3ο Grand Slam τελικό της για φέτος.

Με αυτόν τον τρόπο, μία Γερμανίδα στέκεται «εμπόδιο» σε μία Αμερικανίδα που προσπάθησε να «σπάσει» το ρεκόρ-όνειρο της Στέφι Γκραφ από τον Μανχάιμ, με τις 186 συνεχόμενες εβδομάδες στο πρώτο «σκαλί» της WTA, ένα ρεκόρ που «κρατάει» από τον Μάρτιο του 1991. Η Σερίνα το μόνο που πέτυχε, ήταν να το ισοφαρίσει, κάτι διόλου ευκαταφρόνητο, ωστόσο δεν κατάφερε να «γράψει» άλλη μία «χρυσή» σελίδα στη «πλούσια» πολυετή καριέρα της στα γήπεδα του τένις. 

Αρχικά, η πρόκριση της Αντζέλικ Κέρμπερ στα ημιτελικά του US Open δυσκόλεψε το «έργο» της Γουίλιαμς και στη συνέχεια η απίθανη Τσέχα «έστρωσε» τον «δρόμο» της κορυφαίας τενίστριας όλων των εποχών με... «καρφιά», παίρνοντας την πρόκριση στον τελικό και μάλιστα με «καθαρή» επικράτηση. 

Στο πρώτο set της αναμέτρησης οι δύο παίκτριες βάδισαν σε διαφορετικό «μοτίβο», με την Πλίσκοβα να σερβίρει εξαιρετικά, κερδίζοντας το 84% των πόντων πίσω από το πρώτο σερβίς, «οδηγώντας» έτσι την Σερίνα σε αρκετά αβίαστα λάθη, αφού συνεχώς έψαχνε την... υπερβολή για να προβληματίσει την αντίπαλο της που εμφανίστηκε ιδιαίτερα ψύχραιμη. Η εκπρόσωπος της Τσεχίας έφτασε σε τρεις ευκαιρίες για «break» και εκμεταλλεύτηκε τις δύο, με αποτέλεσμα να προηγηθεί με 1-0.

Στη συνέχεια του αγώνα η 34χρόνη συνέχιζε να προβληματίζει πίσω από τη θέση σερβίς, με την «Πλι» να περνάει μπροστά στο σκορ στο πέμπτο «game» με 3-2. 

Εκείνη τη στιγμή το κοινό στο «Arthur Ashe» ξεσηκώθηκε με σκοπό να βοηθήσει την Σερίνα να επιστρέψει, κάτι που έγινε άμεσα με το 3-3. Το Νο11 της WTA είχε μία ευκαιρία για νέο «break» στο έβδομο «game», αλλά η Σερίνα το «έσωσε» και εν συνεχεία έστειλε το δεύτερο «κομμάτι» του ματς στο «tie break». 

Εκεί, η Καρολίνα Πλίσκοβα ξεκίνησε ιδανικά με «mini break», έπειτα όμως έκανε βιαστικές κινήσεις, φέρνοντας λίγο αργότερα την έμπειρη εκπρόσωπο των ΗΠΑ ξανά στη διεκδίκηση της πρόκρισης. Με το σκορ στο 6-5 υπέρ της Πλίσκοβα δίχως «mini break», υπήρξε «match point». Η Σερίνα Γουίλιαμς έχοντας μπόλικο άγχος υπέπεσε σε «διπλό» λάθος στο σερβίς της, με αποτέλεσμα η Τσέχα να πάρει τη νίκη και συγχρόνως τη πρόκριση στον πρώτο τελικό της καριέρας της.

Το Σάββατο (10/9) η Αντζέλικ Κέρμπερ ως το νέο Νο1 της Παγκόσμιας κατάταξης θα προσπαθήσει να «σηκώσει» την δεύτερη «κούπα» της για φέτος σε τρεις τελικούς, ενώ η Καρολίνα Πλίσκοβα θα επιχειρήσει να κάνει άλλη μία έκπληξη και να πάρει τον δεύτερο τίτλο της μέσα στο 2016, μετά από το σπουδαίο τουρνουά του Σινσινάτι, όπου είχε επικρατήσει της Γερμανίδας με 2-0.