14 Αυγ 2016

Μόνικα Πούιγκ: Κορίτσι ΘΑΥΜΑ!


Το Πουέρτο Ρίκο στο πόδι. Ο κόσμος του τένις στο πόδι. Η Μόνικα Πούιγκ στα σύννεφα. Η νεαρή τενίστρια είναι «χρυσή», αφού έδωσε στo νησί της το κορυφαίο μετάλλιο στο τένις, με αντίπαλο την Κέρμπερ που...

 έμελλε να παίξει τον «ρόλο» του τελευταίου της «θύματος»!

Μία μικρή χώρα από το βράδυ του Σαββάτου (14/8) ζει το όνειρο, καθώς κατέκτησε για πρώτη φορά μετά από 64 έτη «ξηρασίας» το «χρυσό» μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, και μάλιστα σε ένα αγώνισμα που ποτέ δεν είχε παράδοση. Στο τένις!

Το κορίτσι «θαύμα» του Πουέρτο Ρίκο «ακούει» στο όνομα Μόνικα Πούιγκ.

Η 22χρόνη παίκτρια, που μόλις το 2015 «έσπασε» το «φράγμα» του Top 100, πλέον βρίσκεται στο πάνθεον της ιστορίας, αφού κέρδισε στον τελικό του απλού το φαβορί, την Αντζέλικ Κέρμπερ, και «κρέμασε» το «χρυσό» μετάλλιο στο στήθος της.

Ο τελικός του Ρίο ήταν συγκλονιστικός, καθώς κρίθηκε σε 2:15 μετά από τρία set που είχαν φοβερή εξέλιξη 6-4, 4-6, 6-1, με την Μόνικα Πούιγκ να «κλείνει» την αναμέτρηση με επιβλητικό τρόπο υπέρ της.

Το πρώτο της σπουδαίο «θύμα» στο τουρνουά ήταν η Παβλιουτσένκοβα, ακολούθησαν οι Μουγκουρούθα - Κβίτοβα, ενώ ενδιάμεσα έμεινε εκτός από την νεαρή και η Σίγκεμουντ, που αποτελεί το νέο «αστέρι» της Γερμανίας, πίσω από την ηττημένη στον τελικό, Αντζελίκ Κέρμπερ.

Το τελευταίο ματς της διοργάνωσης είχε ως φαβορί το No.2 της Παγκόσμιας κατάταξης, το οποίο ξεκίνησε «στραβά», αφού «έχασε» το σέρβις της στην αρχή, ωστόσο ισοφάρισε άμεσα. Οι δύο τενίστριες «περπατούσαν» μαζί με την Πορτορικανή να «σβήνει» ένα «break point» στο έκτο «game» του set και να «κλειδώνει» το 1-0 στο δέκατο «game» που σέρβιρε η Γερμανίδα, αλλά η Πούιγκ έπαιξε εκπληκτικά, παίρνοντας προβάδισμα νίκης.

Από τα στατιστικά του πρώτου «κομματιού» φαίνονταν πως θα δούμε έναν «μυθικό» τελικό, αφού η Πούιγκ είχε 18 winners, έναντι 8 της αντιπάλου της. Η εκπρόσωπος της Γερμανίας στη δεύτερη «παρτίδα» αντέδρασε. Στο πρώτο «game» έφτασε στο «break», το οποίο «κρατούσε» μέχρι το όγδοο «game» όπου η Λατινοαμερικάνα αντέδρασε και ισοφάρισε σε 4-4. Η δεύτερη κορυφαία τενίστρια της εποχής μας, πήρε το «αίμα» της πίσω, διότι πραγματοποίησε δεύτερο «break» για να «κλείσει» το set στο 6-4.

Κάπου εκεί, όλοι περίμεναν μία εύκολη επικράτηση της Αντζελίκ Κέρμπερ, αλλά «έπεσαν» έξω, αφού η Πούιγκ εκμεταλλευόμενη τα υπέροχα περάσματα της, έφτασε σε δύο «break» και προηγήθηκε μέχρι και 5-0. Εκεί, η πιο έμπειρη τενίστρια προσπάθησε να επιστρέψει, «κράτησε» το σέρβις της, αλλά στη συνέχεια δεν «καρπώθηκε» κανένα από τα έξι «break point» που βρήκε στο «δρόμο» της, με αποτέλεσμα η Πούιγκ να πάρει τη «μεγάλη» νίκη, ύστερα από απίθανη «μάχη» στο τελευταίο «game» της συνάντησης.

H αθλήτρια του Χουάν Τολέδο, έπειτα από τον τελευταίο πόντο του αγώνα ξέσπασε σε κλάματα, αφού δεν μπορούσε να πιστέψει το κατόρθωμά της, που έστειλε μία μικρή χώρα στα ουράνια.

Στα τελικά στατιστικά του ματς, η Αντζελίκ Κέρμπερ ήταν νικήτρια στους άσους (7-3), ωστόσο ηττήθηκε πανηγυρικά στους winners (54-31), με τα 25 αβίαστα λάθη να μη την «οδηγούν» στη νίκη, παρόλο που η Πούιγκ «έκλεισε» με 33.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε, πως το No.34 του κόσμου, που κατέχει η Μόνικα Πούιγκ, είναι το χαμηλότερο στη Παγκόσμια κατάταξη, που κατακτά το «χρυσό», από το 1988 που το τένις επέστρεψε στο Ολυμπιακό πρόγραμμα.