9 Μαρ 2016

Indian Wells Tennis Garden: Μαζί Νόλε και Ράφα


Η αντίστροφη μέτρηση, για την έναρξη των αγώνων στο πρώτο Masters της φετινής σεζόν, ξεκίνησε με την πραγματοποίηση της κλήρωσης του κυρίως ταμπλό στο BNP Paribas Open, η οποία έφερε στο πάνω μέρος του ταμπλό, τον τρεις φορές πρωταθλητή, Ράφαελ Ναδάλ.


 Με αισθητή την απουσία του Ρότζερ Φέντερερ, για πρώτη φορά από το 2001, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη η κλήρωση στο κυρίως ταμπλό του πρώτου ATP Masters 1000 της σεζόν, στο Indian Wells Tennis Garden της Καλιφόρνια.
Ο 34χρονος Ελβετός, μετά από 15 συνεχόμενες συμμετοχές στο τουρνουά, δεν θα δώσει το παρών στη φετινή διοργάνωση, καθώς θέλει να είναι 100% έτοιμος μετά την επέμβαση στο γόνατο, αρχές Φεβρουαρίου.

Στην κληρωτίδα μπήκαν οι υπόλοιποι των Big Four, με τον Ράφαελ Ναδάλ να κληρώνεται στο ταμπλό του υπερασπιστή του τίτλου, Νόβακ Τζόκοβιτς.

Το Νο1 του ταμπλό και του κόσμου έχει, μάλλον, ελεγχόμενη κλήρωση μέχρι τον πιθανό ημιτελικό με τον Ναδάλ, αν και ο δρόμος του Ισπανού είναι γεμάτος αγκάθια.

Ο Νόλε περιμένει στο 2ο γύρο έναν εκ των Γκαμπασβίλι-qualifier και συναντά τον Φίλιπ Κολσράιμπερ (27) στους "32" του θεσμού, ενώ στον 4ο γύρο διασταυρώνεται με τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκουτ (14), πριν το πιθανό ραντεβού με έναν εκ των Τσόνγκα (7) ή Τιμ (11) στην 8αδα.

Από την άλλη, ο Ράφα (4) θα ξεκινήσει με το νικητή του αγώνα Μούλερ-Μπούργκος, θα συνεχίσει ή με Κλίζαν (25) ή με Βερντάσκο, στον 4ο γύρο διασταυρώνεται με τον Ζιλ Σιμόν (16) (ή τον Ντιμιτρόφ-23) και στα προημιτελικά πιθανότατα με τον Κέι Νισικόρι (5).

Στο κάτω μέρος του ταμπλό βρίσκονται οι Μάρεϊ (2), Βαβρίνκα (3), Μπέρντιχ (6), Ράονιτς (12), Μονφίς (13), Κύργιος (24) και Ντελ Πότρο.

Ο Ντελ Πότρο που επιστρέφει μετά από 3 χρόνια στο Indian Wells, θα αντιμετωπίσει κάποιον qualifier στην πρεμιέρα και στο 2ο γύρο τον περιμένει ο Τόμας Μπέρντιχ.

Ο Νικ Κύργιος βρίσκεται στο box του Άντι Μάρει και είναι πιθανός αντίπαλος του Γκάελ Μονφίς στον 3ο γύρο, πριν το πιθανό ραντεβού με τον Σκωτσέζο στη 16αδα.

Το Νο2 του ταμπλό και του κόσμου, θα ξεκινήσει με έναν εκ των Τζουμούρ-Γκρανογέρς και στον 3ο γύρο συναντά τον Ζοάο Σόουζα (32).

Οι αγώνες του κυρίως ταμπλό θα ξεκινήσουν την Πέμπτη.