13 Φεβ 2014

Κίνηση Τσίπρα για να πάψουν οι γκρίνιες - Η υποψηφιότητα Βουδούρη δεν αλλάζει- Η άρνηση του ΠΑΣΟΚ να στηρίξει Τατούλη αλλάζει τα δεδομένα


Με μια κίνηση που θα σηματοδοτεί την εφόλης της ύλης "επίθεση" του  ΣΥΡΙΖΑ, ο Α. Τσίπρας την επόμενη Δευτέρα το απόγευμα στο θέατρο "Ακροπόλ", θα παρουσιάσει τους υποψήφιους περιφερειάρχες και τον δήμαρχο της Αθήνας.
 
Ο πρόεδρος του κόμματος παίρνει το παιχνίδι στα χέρια του επιδιώκοντας να αφήσει πίσω του ¨γκρίνιες και παρατράγουδα" και να επανατοποθετήσει την πολιτική ατζέντα, μετά τους τελευταίους τριγμούς με αφορμή την υποψηφιότητα του Θ. Καρυπίδη.

Στόχος του, όπως επισημαίνουν συνεργάτες του, είναι να " εμφανιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ όχι απλά ως η επόμενη εναλλακτική λύση αλλά ως η μόνη λύση" και  αυτό εκτιμάται ότι σε συνδιασμό και με την ευρωπαϊκή αποδοχή του Α.Τσίπρα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια εξαιρετική παρουσία στις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές.

Με δεδομένο ότι όπως επιμένουν στην Κουμουνδούρου, "η υποψηφιότητα του Οδ. Βουδούρη δεν αλλάζει, παρά τις αντιδράσεις τοπικών οργανώσεων" και οτι εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ανακοινωθεί το όνομα του νέου υποψήφιου περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας, όλοι ελπίζουν ότι " οι ατυχείς χειρισμοί ανήκουν στο παρελθόν και θα πρυτανεύσει η ανάγκη της καθολικής συμμετοχής στην προεκλογική εκστρατεία". Στο κλίμα αυτό δεν είναι τυχαία και η "στροφή" της "Αριστερής Πλατφόρμας" η οποία έχει χαμηλώσει τους τόνους και με δηλώσεις στελεχών της "βλέπουμε μπροστά, διορθώνουμε λάθη χωρίς ρεβανσισμούς".

Περιφερειακές δημοσκοπήσεις που έχουν στα χέρια τους υψηλόβαθμα στελέχη της Κουμουνδούρου, δείχνουν ότι υπο προϋποθέσεις 3-5 περιφέρειες μπορούν να κερδηθούν αν το σύνολο των δυνάμεων "συστρατευθεί για τη νίκη". Παράγοντας που επιτρέπει επι πλέον αισιοδοξία είναι ότι στην περιφέρεια Πελοποννήσου, η άρνηση του ΠΑΣΟΚ Πελοποννήσου να στηρίξει εκ νέου την υποψηφιότητα Τατούλη, δημιουργεί νέα δεδομένα, όπως και σε δύο ακόμα περιφέρειες που εμφανίζονταν ήδη "κερδισμένες" απο την Ν.Δ.

Συνεργάτες του Α. Τσίπρα σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις και το προβάδισμα που καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζαν ότι "η δεξαμένη των αναποφάσιστων είναι εκείνη που πρέπει να προσεγγίσουμε, άρα να καταστήσουμε την πολιτική μας πιο καθαρή και ευανάγνωστη". Αυτό σημαίνει ότι πλέον θα σχεδιασθεί στοχευμένη τακτική απέναντι ειδικές ομάδες του εκλογικού σώματος, ενώ το ζήτημα των συμμαχιών μάλλον θα τεθεί σε νέα βάση. Οπως π.χ. να ξεφύγει απο την πεπατημένη "αντιμνημονιακή" αντίληψη και να συνδεθεί με τις νέες ανάγκες της κοινωνίας.

Οσο δε αφορά τις ευρωεκλογές μια πρώτη γεύση, υπό το φως των νέων μεθοδεύσεων της κυβέρνησης,της τακτικής και των διαδικασιών θα δοθεί στη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας αύριο το απόγευμα, με δεδομένο ότι θα ισχύσει το εσωκομματικό δημοψήφισμα και δεν θα υπάρχουν ex officio υποψηφιότητες.