29 Ιαν 2014

Σήκωσε το… γάντι η ΔΗΜΑΡ: Εντάσσεται στους Σοσιαλιστές – Δημοκράτες


Νέο «θερμό επεισόδιο» μεταξύ ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ αναμένεται, ίσως και εντός της ημέρας, μετά τα όσα είπε ο Φώτης Κουβέλης κατά την διάρκεια δείπνου χθες βράδυ για την παρουσίαση στους δημοσιογράφους του νέου εκπροσώπου του Τύπου του κόμματος Χρήστου Μαχαίρα.


Και αυτό γιατί ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε την συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ με την όποια εκπροσώπησή της στην ευρωομάδα των Σοσιαλιστών - Δημοκρατών, εκεί δηλαδή που ανήκει και το ΠΑΣΟΚ.

«Δεν αναγνωρίζουμε σε κανέναν το μονοπώλιο του σοσιαλισμού στην Ελλάδα. Οι χαρακτηρισμοί «παρασιτικοί», «ηθικοί», «ανήθικοι» δεν έχουν σχέση με τη ΔΗΜΑΡ» τόνισε, δίνοντας έτσι έστω και εμμέσως απάντηση στις αιχμές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου για τη στάση του κόμματος του σε σχέση με την κυβέρνηση και το ΕΣΚ, ενώ παράλληλα αποκάλυψε ότι οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει.

Στο πλαίσιο αυτό μετά από πρόσκληση που έχει πάρει από τους κ. Σουλτς και Σβόμποντα, θα παραστεί στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος που θα γίνει στη Ρώμη από τις 28 Φεβρουαρίου έως 1 Μαρτίου με σκοπό την διαμόρφωση του εκλογικού προγράμματος των ευρωσοσιαλιστών ενόψει των ευρωεκλογών.

Εξάλλου τις προσεχείς μέρες θα υπάρξουν όπως είπε ανακοινώσεις από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ που θα αφορούν τις συνεργασίες στις οποίες θα προχωρήσει στο πλαίσιο συγκρότησης του «τρίτου πόλου» κόντρα ουσιαστικά στη συνεργασία ΠΑΣΟΚ-58.

Τέλος εξέφρασε την έντονη ανησυχία του ότι στις ευρωεκλογές θα ενισχυθεί το κλίμα του ευρωσκεπτικισμού, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ΔΗΜΑΡ. «Θα πάει πολύ καλά» είπε.