24 Ιαν 2014

ΜΑΤ και κόσμος έξω, χαμός και αποχωρήσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο! (βίντεο)


Κλούβες των ΜΑΤ, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και αρκετός κόσμος βρίσκεται από τις 3.30 το απόγευμα της Παρασκευής, έξω από το Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης, όπου είχε προγραμματιστεί να γίνει η έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου...

 για τη μελέτη για τα σκουπίδια.

Κατά διαστήματα ακούγονται φωνές και διαμαρτυρίες από τον κόσμο.

Η συνεδρίαση αποφασίστηκε να γίνει στην πάνω αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου και στο κτίριο θα μπουν μόνο εκπρόσωποι των πολιτών και όχι όλος ο κόσμος που έχει συγκεντρωθεί.

Θυμίζουμε ότι για τα σκουπίδια διαμαρτύρονται οι κάτοικοι περιοχών της δημοτικής ενότητας Βαλτετσίου για τη μονάδα στην Παλαιόχουνη και κάτοικοι της Οιχαλίας για τη μονάδα στην Καλλιρρόη της Μεσσηνίας.
ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΠΟΥΚΛΗ - Με την έναρξη της συνεδρίασης ο Λάμπρος Μπούκλης δήλωσε ότι παραιτείται από τη θέση του γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου εξήγησε το κατεπείγον του θέματος και μετά μίλησαν οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Ο Δημήτρης Δράκος είπε ότι έπρεπε η συνεδρίαση να γίνει τη Δευτέρα για να υπάρξει καλύτερη προετοιμασία και ενημέρωση των συμβούλων και η συνεδρίαση τόνισε ότι έπρεπε να είναι ανοιχτή στον κόσμο.

Για τρέμουλο να εξυπηρετηθούν συμφέροντα μίλησε ο Νίκος Γόντικας και δεν ψήφισε υπέρ του κατεπείγοντος του θέματος.

Με το κατεπείγον δεν συμφώνησε ούτε ο Νίκος Πατσαρίνος λέγοντας ότι ο φάκελος του έργου έχει κατατεθεί στην Κομισιόν. «Το κατεπείγον είναι δική σας επιλογή για να οδηγήσετε το θέμα εκεί που θέλετε» είπε.

Μετά από ψηφοφορία αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να συζητηθεί το θέμα ως κατεπείγον.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις επί της διαδικασίας.

Να δοθεί εντολή στις δυνάμεις της καταστολής να ανοίξουν τις πόρτες ζήτησε ο Νίκος Γόντικας.

Για αυτοκρατορικό ,αυταρχικό και αλαζονικό τρόπο της ηγεσίας της Περιφέρειας μίλησε ο Νίκος Πατσαρίνος και είπε ότι μόνο διάλογος δεν έχει γίνει σε αυτό το θέμα. «Μας προσβάλλει ως περιφερειακούς συμβούλους η παρουσία των ΜΑΤ, δημιουργείται κλίμα έντασης, χωρίς λόγο. Ή θα γίνει ανοιχτή συνεδρίαση ή θα αποχωρήσουμε» είπε.

Τη θλίψη του για την απαγόρευση της αστυνομίας στους πολίτες να μπουν στο κτίριο εξέφρασε ο περιφερειακός σύμβουλος από τη Μεσσηνία Σωτήρης Παναγιωτόπουλος. Και πρότεινε να πάνε στην κάτω αίθουσα, να φύγει η αστυνομία και να παρακολουθήσει ο κόσμος τη συνεδρίαση.

Ότι θα αποχωρήσει επειδή δεν μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα και αβίαστα κάτω από αυτές τις συνθήκες είπε ο Στρατηγάκος.

Ότι έπρεπε να καταδικαστούν από όλους δημοσιεύματα με πιστόλι στον κρόταφο του Περιφερειάρχη ζήτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος.

ΧΑΜΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Μεγάλη ένταση επικράτησε κάποια στιγμή ανάμεσα στον κόσμο που ήταν μέσα στην αίθουσα και στη Ντίνα Νικολάκου. Να φύγουν όσοι κάνουν τραμπουκισμούς είπε ο Στρατηγάκος προκαλώντας νέες μεγάλες αντιδράσεις.

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Στη συνέχεια ο Νίκος Πατσαρίνος είπε ότι είναι απαράδεκτο να γίνεται διάλογος με αιρετούς με τις αστυνομικές δυνάμεις στις πόρτες. Στη συνέχεια αποχώρησε από τη συνεδρίαση.
Για φυγομαχία και για παραλήρημα μίλησε ο Περιφερειάρχης απευθυνόμενος προς τον Ν. Πατσαρίνο.

Τα όσα είπε για τον Λάμπρο Μπούκλη ο Περιφερειάρχης, οδήγησε τον Μπούκλη να αποχωρήσει με τη σειρά του από τη συνεδρίαση.

«Δεν καλέσαμε καμία αστυνομική δύναμη εμείς» είπε ο Πέτρος Τατούλης. «Ζητήστε να φύγουν» απάντησε ο Νίκος Πατσαρίνος.

Έκκληση να μπουν μέσα οι πολίτες έκανε ο Δημήτρης Δράκος. Μετά αποχώρησαν τα μέλη της παράταξης του Δράκου, εκτός από τους Στέρπη, Λέγκας, Παπαθεοφάνους και Κανελλάκης.
Στην αίθουσα έμειναν οι Γούργαρης και Γόντικας απο το ΚΚΕ.

Ότι η συνεδρίαση είναι ανοιχτή και δημόσια που έκανε η Ντίνα Νικολάκου προκάλεσε νέες αντιδράσεις από τον κόσμο.

Άγριος τσακωμός ανάμεσα στη Ντίνα Νικολάκου και μέλη της επιτροπής πολιτών από την Οιχαλία μιλώντας για προβοκατόρικες ενέργειες.

Για τις παρατηρήσεις που έκανε ο ειδικός επιστήμονας κ. Δημόπουλος από την Παλαιόχουνη, ο Περιφερειάρχης απάντησε ότι αυτά θα απασχολήσουν την υπηρεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και ότι «εμείς θα εισηγηθούμε προς το ΥΠΕΚΑ να λάβει υπόψην του όλες τις παρατηρήσεις».

Μετά από πολλές τοποθετήσεις κατοίκων και επιστημόνων από την Αρκαδία και τη Μεσσηνία, ο Βαγγέλης Γούργαρης είπε ότι είναι ντροπή να είναι κάτω 200 αστυνομικοί και να κρατάνε έξω από κτίριο δέκα ανθρώπους.

«Πέτρο, δεν έχεις κοιμηθεί ποτέ στα χωριά μας και να ξυπνήσεις το πρωί και να μην μπορείς να πάρεις ανάσα από το εργοστάσιο της Μεγαλόπολης. Σκέψου να έρθει κι ένα εργοστάσιο σκουπιδιών» είπε προς τον Περιφερειάρχη η Μαρία Φράγκου από την Ασέα.




πηγη kalimera arkadia.gr