2 Σεπ 2013

Τσίπρας: Η λύση μέσα από τις κάλπες


Την βεβαιότητά του ότι ο ελληνικός λαός μπορεί να διεκδικήσει «διέξοδο σωτηρίας με μια πολιτική λύση, μέσα από τις κάλπες», εξέφρασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, μετά την συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
 
 
«Αυτήν τη στιγμή υπάρχει σοβαρό ζήτημα κυριαρχίας της χώρας, μετά και τη συζήτηση στη Γερμανία για τη χορήγηση νέου δανείου στην Ελλάδα, που θα συνοδεύεται από νέο μνημόνιο και την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας», είπε ο κ. Τσίπρας καλώντας στην συγκρότηση ενός μετώπου που με «ανένδοτο αγώνα θα οδηγήσει την κυβέρνηση να πάει σε εκλογές».

Αναφερόμενος στην αυριανή δίκη συνδικαλιστών της ΠΟΕ- ΟΤΑ, για κινητοποιήσεις που είχαν γίνει το 2011, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε, ότι αυτή εντάσσεται σε σχέδιο ποινικοποίησης των κοινωνικών αγώνων και κοινωνικών αντιστάσεων. Όπως ανέφερε, «είναι μια πολιτική δίκη. Μετά και τις πολιτικές επιστρατεύσεις, είναι σαφές ότι έρχεται η ποινικοποίηση των αγώνων, κάτι που αντανακλά τον πανικό και τον φόβο της κυβέρνησης απέναντι στις αντιστάσεις».
 
«Η κυβέρνηση θέλει να τρομοκρατήσει τους συνδικαλιστές, αλλά εμείς θέλουμε να τρομοκρατήσουμε όλους αυτούς, που οδηγούν τον λαό στη φτώχεια»,
δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος, συμπληρώνοντας ότι «δεν έχουμε κλαδικά αιτήματα, αλλά ένα γενικότερο ζήτημα που είναι η ανατροπή αυτής της πολιτικής».

Νωρίτερα, σε συνέντευξή του στο ΒήμαFm, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, εκτίμησε, ότι από τον Οκτώβριο θα ανοίξει μια περίοδος με έντονα χαρακτηριστικά προεκλογικής μάχης.

«Από τον Οκτώβρη και μετά έως και το αργότερο το Φεβρουάριο του 2015, που τελειώνει η θητεία του σημερινού προέδρου της Δημοκρατίας, το ενδεχόμενο των εκλογών είναι ορθάνοιχτο. Κανείς δεν μιλάει για κυβέρνηση τετραετίας. Και όποιος το λέει, τον αντιμετωπίζουν περίπου ως γραφικό», παρατήρησε ο κ. Παπαδημούλης, επισημαίνοντας ότι «όσο πιο γρήγορα φύγει η κυβέρνηση με τις κάλπες, τόσο το καλύτερο για τη χώρα και την οικονομία και για αυτούς οι οποίοι είναι τα θύματα του μνημονίου».
 

Είπε, δε, ότι η κυβέρνηση «δεν θα φύγει από μόνη της και γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να σπρώξει περισσότερο, πείθοντας ότι είναι μια πολύ καλύτερη εναλλακτική λύση».