14 Σεπ 2013

Άρχισε η αποχώρηση των μελών του πληρώματος που είναι εγκλωβισμένο στο λιμάνι Κιάτου


 
Θετική εξέλιξη έχουμε στο θέμα του πλοίου που βρίσκεται αιχμάλωτο στο λιμάνι του Κιάτου μαζί με το πλήρωμά του απο τον Φεβρουάριο. Ενδεχομένως η κινητικότητα αυτή ήλθε μετά και απο την μεγάλη δημοσιοποίηση που πήρε το θέμα μέσα απο τα ρεπορτάζ  του τηλεοπτικού σταθμού..
 
  ΗΛΕΚΤΡΑ τον Ιούλιο, φυσικά μέσα απο τις Κορινθιακές ενημερωτικές ιστοσελίδες και κατόπιν τα Αθηναικά ΜΜΕ, Εφημερίδα των Συντακτών και zougla.gr., left.gr κτ.λ Ετσι σύμφωνα και με δελτίο τύπου της Ομάδας Διάσωσης Κορινθίας έφυγαν οι τρεις πρώτοι ναυτικοί.Στην ανακοίνωση αναφερονται τα εξής: " Eλπίζουμε μέσα στο Σαββατοκύριακο να φύγει ακόμα ένας , όπως μας ενημέρωσε ο επικεφαλής του  Λιμενικού Σταθμού Κιάτου Σημαιοφόρος Π .Θελερίτης  . Μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να αναχωρήσει ακόμα ένας ναυτικός. Οι προσπάθειες της λιμενικής αρχής πλέον έχουν επικεντρωθεί στο να καταστεί εφικτό να αποδεσμευθούν ακόμα 4 μέλη του πληρώματος, ώστε να παραμείνουν μόνο 2 ναυτικοί πάνω στο πλοίο.

Η Ομάδα Διάσωσης Κορινθίας  έλαβε γνώση του προβλήματος στις αρχές Αυγούστου και κατέβαλλε κάθε δυνατή προσπάθεια να εφοδιάσει το πλήρωμα με τρόφιμα και με κάποιες ποσότητες καυσίμων αλλά και να πιέσει τις αρμόδιες αρχές τονίζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης. Για το σκοπό αυτό 2 ιατροί μέλη της ΟΔΚ μετέβησαν στο πλοίο ώστε να υποβάλλουν μια εκτίμηση της κατάστασης υγείας των μελών του πληρώματος. Στο πλαίσιο της εκτίμησης διαπιστώθηκε ότι το πλοίο αποτελούσε μια πιθανή εστία περιβαλλοντικής μόλυνσης, καθώς ήταν γεμάτη η δεξαμενή λυμάτων. Αμέσως ενημερώθηκαν οι συναρμόδιες αρχές και αποφεύχθηκε μια περιβαλλοντική καταστροφή για το λιμάνι και την θαλάσσια περιοχή.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όσους ανταποκρίθηκαν στο αίτημά μας για συνδρομή στην ανακούφιση των ναυτικών και συγκεκριμένα την εταιρεία “ΥΑΣ – ΝΑΤΟΥΡΑ Εμφιαλώτικη Α.Ε ”   για την παροχή εμφιαλωμένου νερού, το “Σύλλογο Παραγωγών - Πωλητών Λαϊκών Αγορών Ν. Κορινθίας” για την διάθεση οπωροκηπευτικών προϊόντων αλλά και όλους τους επιχειρηματίες και πολίτες της πόλης που συνέβαλλαν προσφέροντας για το συνάνθρωπό τους."