19 Νοε 2012

Μπεγλίτης: "Ολοκληρωμένη κυβερνητική ανασυγκρότηση στην βάση της πολιτικής ισοτιμίας των εταίρων"


Την ανάγκη για άμεση κυβερνητική ανασυγκρότηση,στην βάση της ισοτιμίας των εταίρων τονίζει με δηλώσεις του στην εφημερίδα Real news ο πρώην υπουργός Πάνος Μπεγλίτης ..  Συγκεκριμένα ο κ. Μπεγλίτης τονίζει τα εξής:

«Η φοβία για το πολιτικό κόστος που επιδείξαμε...
 
 ως  ΠΑΣΟΚ τον Ιούνιο, σχετικά με την πολιτική μας συμμετοχή στο κυβερνητικό σχήμα, οδήγησε ουσιαστικά, στην υπερσυγκέντρωση εξουσιών στο Μαξίμου, προσέδωσε έναν πιο συντηρητικό χαρακτήρα στην κυβερνητική λειτουργία, σε σχέση με το αποτέλεσμα των εκλογών, και τελικά δεν απέτρεψε την δημοσκοπική φθορά του κόμματός μας.
Ο στόχος μας για μια αποτελεσματική κυβέρνηση μακράς πνοής, προυποθέτει την ενίσχυση της κυβερνητικής συνοχής, μέσα από μια ολοκληρωμένη κυβερνητική ανασυγκρότηση, στην βάση της πολιτικής ισοτιμίας των εταίρων.
Δεν είναι η ώρα για τα τρία κόμματα να μετρήσουν το κόστος και το όφελος της συμμετοχής τους . Πρέπει όλοι να μετρηθούμε με την εθνική μας ευθύνη.
Πιστεύω ότι η στρατηγική εθνικής ευθύνης που υπερασπίζονται το ΠΑΣΟΚ και ο Ευ. Βενιζέλος , θα πρέπει να εκφραστεί και μέσα από την συμβολή μας στην ανασυγκρότηση της κυβερνητικής συνεργασίας, σύμφωνα με το μοντέλο που ακολουθούν τα ευρωπαικά σοσιαλδημοκρατικά κόμματα, στις κυβερνητικές τους συνεργασίες. Με την συμμετοχή πολιτικών στελεχών και επικεφαλής τους τον ίδιο τον Ευ. Βενιζέλο.»»