26 Σεπ 2012

Οδεύοντας προς την Πελοποννησιακή "Περεστρόικα"! Της Τζένης Σουκαρά


Με τυμπανοκρουσίες και κάθε επισημότητα παρουσιάστηκε ο Στρατηγικός Σχεδιασμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τον οποίο αναγνώστη μου στον έχω γνωστοποιήσει απο εχθές, για να μάθεις, να πληροφορηθείς, να γνωρίζεις.
 Και τολμώ να πω, πως η σημερινή απεργία
των Πελοποννησίων είναι βαθύτατα επηρεασμένη απο το τολμηρό εγχείρημα...
της Περιφερείας Πελοποννήσου, της Περιφέρειας "προτύπου" των υπολοίπων ,που ατενίζει με θάρρος το αύριο και με τόλμη την κρίση. 

Είναι ίσως το μόνο βέβαιο, αφού η ανακοίνωσις που προλογίζει τον Στρατηγικό σχεδιασμό αναφέρει κατηγορηματικά, πως με τον οδικό χάρτη τούτο θα βγει η Πελοπόννησος απο την κρίση , το υπόλοιπο των Ελλήνων θα ζηλέψουν και μέσω φωτοκόπιας θα ακολουθήσουν το μονοπάτι της επιτυχίας. 

Πού να το γνώριζαν οι βουλευτάδες και οι δημαρχαίοι πως θα έβγαινε "τέτοιο λαβράκι", αγαπητέ, στο Αποστολοπούλειο Μέγαρο; 
Οι περισσότεροι είχαν υποχρεώσεις ανειλημμένες..
Είχαν δουλειές με φούντες! Σφουγγάρισμα περιστυλίου,παρκέ στην Αίθουσα της Γερουσίας, ξεσκόνισμα στην Βιβλιοθήκη κ.ο.κ. 
Είχε πάντως προσκληθεί κόσμος και λαός!
Μέτρα πόσα κεφάλια εκλήθησαν, για να σου πω πόσοι ανταποκρίθηκαν!
Κάπως έτσι κι όχι αλλιώς, να συλλάβεις τα μηνύματα των καιρών κι εσύ και ο Τατούλης..

Η απουσιολόγος της Περιφερείας με μαρκαδόρο κόκκινο,σημείωνε σε κύκλους τους απόντες. 
Διότι όταν έχουν ανάγκη τρέχουν στους διαδρόμους της Τρίπολης, χαχανιζουν ανέμελα με τα κεφαλοκλειδώματα του Περιφερειάρχου,για να πάρουν την εύννοια και τα έργα, αλλά  όταν εκείνος ανακοινώνει, αυτοί...... προπονούνται!

Συμπασχω και συναισθάνομαι το Περιφερειακό μέγαρο!
 Πλάτη γυρίζουν στα μοντέλα διοίκησης της αναπτυξιακής προσπάθειας του Περιφερειάρχου; Αιδώς Αργείοι!

Μάθετε λοιπόν, πως ο οδικός χάρτης για την Περιφέρειά μας έχει ευρωπαικό προσανατολισμό!
 Η Περιφέρειά μας μέχρι "να πεις κύμινο" θα είναι μια ολοκληρωμένη και συνειδητοποιημένη Ευρωπαική Περιφέρεια. 
Ακριβώς δεν μπορώ, αναγνώστη μου, να σου εξηγήσω το πώς, καθότι οι λέξεις σύνθετες, αλλά διαγνώσκω πως θα ζήσουμε εμπειρία μοναδική μέσα στο πλαίσιο της μετάβασης προς τον εξευρωπαισμό μας!

Με τον όρο ευρωπαική Περιφέρεια, διαβάζω η επιμελής την εισήγηση της κυρίας Νικολάκου, υπονοείται το εγχείρημα της δομολειτουργικής και οργανωτικοδιοικητικής ανασυγκρότησης του εσωτερικού περιβάλλοντος του φορέα!
Δεν με παρακολουθείς και συγχίζομαι! 

Παραδείγματα σου παραθέτω με την βοήθεια της εισήγησης - εγχειριδίου, ουκ ολίγα, για να  διεισδύσεις κι εσύ μέσα στις λέξεις οι οποίες μου προκάλουν θαυμασμό και δέος,σχετικά με τον πλούτο της νεοελληνικής και των σύνθετων νοημάτων της:

Αναβάθμιση επιστημονικοτεχνολογική, αναβάθμιση νέων μοντέλων δημοσίου, μανατζμέντ, διαφάνεια και διαύγεια πράξεων, fast trak και one stop shop διεργασίες για την προσέλκυση και εξυπηρέτηση επενδύσεων ,ορθή εφαρμογή του ΕΣΠΑ...

Οδηγούμαστε, μου δηλώνει το εμπνευσμένο "οδικό εγχειρίδιο" σε μια "ευφυή", πολιτισμένη και "μαθαίνουσα" Περιφέρεια της γνώσης του 21ου αιώνα!
Σε αυτήν είμαστε "καταδικασμένοι" να ζήσουμε συμπατριώτη μου, κι εσύ κι εγώ!

Σε μια Περιφέρεια, που θα είναι "ισουψής" και "ισοβαρής" με τις πιο ανεπτυγμένες της Ε.Ε. 
"Κρατήσου κάτω απο την μπάρα" γιατι ζαλίζομαι!
Και παραθέτει και παράδειγμα για να με αφοπλίσει την ιθαγενή :Κάτι δηλαδή ως "γκλάσνοστ" και "περεστρόικα" της Περιφέρειας!

Να δω τον περιφερειάρχη με γούνινο καπέλο να πίνει βότκα στο χιονισμένο Μαίναλο,  ατενίζοντας τις ημέρες της περεστρόικα και πιο δίπλα τη Ντίνα  Νικολάκου να ακούει μπαλαλάικα συγγράφοντας τα νέα σχέδια της διεξόδου της χώρας απο την κρίση, της νέας "περεστρόικα" και να ανέβω στα κεραμίδια, να τραγουδήσω το " Τον βιολιστή στην στέγη!"

Περιφερειαρχαίοι! Μιλάτε απλά στους πληβείους!
Μιλάτε απλά στον κόσμο και μην τον τρελλαίνετε!

Κλείνουμε δυο χρόνια κι ακόμα στον στρατηγικό σχεδιασμό είμαστε, άρχοντες της Πελοποννήσου!!

Κι αν η έξοδος απο την κρίση είναι ο λόγος και ο μεγάλος γρίφος,που επιδίδεστε σε μπαράζ δυσνόητων νοημάτων, πείτε το στο αυτί του Στουρνάρα μήπως και γλυτώσουμε αυτό το  ταξίδι στις στέπες !!