22 Αυγ 2012

Πήρε φωτιά το κορδελιό! Της Τζένης Σουκαρά


Η χώρα καίγεται ποικιλοτρόπως και με "πάσα θερινή καιρική συνθήκη"! Πάει και τελείωσε!
Η χώρα κάνει πρωταθλητισμό στην ανάπτυξη των πύρινων μετώπων! 
Καίγονται πεύκα, μαστιχόδεντρα, έλατα, φοίνικες και πουρνάρια!...

Κρανίου τόπος!
Η χαρά των επίδοξων επιχειρηματιών φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων(!!!), η ανακούφιση των περιοίκων πως θα έχουν τζάμπα ξύλα τον χειμώνα, των οικοπεδοφάγων και, βεβαίως, κάποιων σκοτεινών "παχουλών δακτύλων" που επί δεκαετίες μας καίνε, όπως  λεει το νεοελληνικό παραμύθι των τελευταίων τριών δεκαετιών, αλλά φυσικά ποτέ δεν ενέταξε ονόματα, δεν μίλησε για συλλήψεις  και βεβαίως δεν απάντησε για το παρανάλωμα, για να επέλθει η κάθαρση στην ολόμαυρη ράχη της χώρας και του μυαλού μας.

Όλοι οι σύγχρονοι Νέρωνες συγκεντρώνονται στην Ελλάδα του ήλιου και της φωτιάς, και βάζουν κόντρες με τις χωματερές, ποιος θα φουντώσει την φουφού!

Άστα πατριώτη! Κάπου "χάσκει"η ιστορία αυτή κι εγώ βαρέθηκα σου λέω να υποθέτω και να επινοώ μονίμως  σκιές στο σκοτάδι με φόντο τις πύρινες γλώσσες!
Στο στόχαστρο των εμπρηστών μπήκε η χώρα μας, είπε ο κ. Δένδιας κι εγω απαντώ "Επιτέλους!  Πιάστε έναν αγαπητέ! Μην μου συλλαμβάνετε μόνο και μου περιφέρετε στις κάμερες την γριά με το αλτσχάιμερ που έβαζε φωτιά στα ξερόχορτα  ή τον ασυνείδητο με την γόπα, που την πέταξε έξω απο το παράθυρο! Τον ύποπτο "δάχτυλο" θέλω να βρείτε! Πάρτε βοηθό τον Καμμένο, έστω, που έχει ρέντα σ' αυτά!"

Θεωρητικά τον Καμμένο προτείνω ως ιδανικό συνεργάτη και συνομιλητή γι αυτήν την υπόθεση και  τον βαφτίζω "η Νικολούλη της πολιτικής".Υποπτεύεται, ψάχνει, φοράει καμπαρτίνα, συνομιλεί με τους απανταχού ανεξάρτητους, προειδοποιεί όπως η Νικολούλη τους κακοποιούς κι αμέσως μετά αποκαλύπτει φωνασκώντας.

Πάντως, στην Ελλάδα του ήλιου και του καύσωνα τα αγριόχορτα λαμβάνουν ύψος "μυθικό". 
 Σκεπάζουν ακόμα και τις σκεπές των δέντρων! Και όταν η πύρινη λαίλαπα κάνει εμφάνιση χολυγουντιανή, τότε χανει το παιδί την μάνικα και η μάνικα το βυτίο! Τι να κάνει ο πυροσβέστης μαντάμ, που ορίεστε πως αργεί να έρθει και στην δική σας σκεπή την ώρα της μάχης; Κάντε κάτι για την τροπική ζούγκλα που δημιουργήσατε!
Κι αν δεν κάνετε τίποτα, η αμελής, πού είναι η "επιμελής" δημοτική αρχή να επιβλέψει, να επιπλήξει και εν τέλει να επιβάλλει και πρόστιμα στους ασυνείδητους δημότες που δημιουργούν το σύγχρονο Κούγκι;; Θα δημιουργήσει αναπάντεχα έσοδα με δίκαιο τρόπο! Δεν θα ψάχνει για διαμαρτυρίες και λεονταρισμούς επειδή κόπηκαν οι αντιμισθίες των αιρετών!


Πόσες φορές είπες συντοπίτη πως κάηκε ο Σολωμός; Τέσσερις! Να τα εκατοστήσουμε, για να έχει και απλωσιά! 
Η Πελοπόννησος φλέγεται καθημερινά! Μετά δε, τα πρωθυπουργικά συγχαρητηρία του αγγελιοφόρου Λυκουρέντζου στην Περιφέρεια για την επιτυχή κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Αρκαδία που άφησε πίσω της 35.000  στρέματα καμμένης γης, έχω την αίσθηση, πως κάποιοι κάνουν καθημερινά γυμνάσια στον Τατούλη, για να δουν εαν θα σπάσει το προσωπικό του ρεκόρ!

Κατά τα άλλα, τα εθελοντικά αγήματα στην κατάσβεση των πυρκαγιών δεν φλυαρούν πλέον, γι αυτό κι εκεί μέσα στα αποκαϊδια ακούς και τον απελπισμένο πυροπαθή να φωνάζει σαν την Βουγιουκλάκη στην "Αστέρω" : "Ήλθαν τα αεροπλάνα! Τα έστειλε ο Κόλλιας συγχωριανοί!" Λάλησε ο λαός!

Εκεί ακριβώς γυρίσαμε πατριώτη! Στην εποχή του Λαυρέντη Διανέλου...Απο πλευράς βιοτικού επιπέδου κάπου εκεί βλέπω να συναντιόμαστε με τους προγόνους!
Με αυτά και με εκείνα, με αεροπλάνα και βαπόρια και με τους φίλους τους παλιούς φτάνουμε στο τέλος του καλοκαιριού.

Ελπίζω, όταν τελειώσει, να έχουμε σώσει έστω κάποιες σπιθαμές ελεύθερης γης......