22 Νοε 2011

Νέος κύκλος για το πιστοποιημένο επιμορφωτικό πρόγραμμα ΚΑΡΠΑ


Ο Δήμος Κορινθίων επιδιώκει την προώθηση της διαρκούς εκπαίδευσης, με σκοπό την απόκτηση γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων, οι οποίες συμβάλλουν στη διαμόρφωση της εξέλιξης του ατόμου, διευρύνουν την κοινωνική συνοχή...
την οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη και την ικανότητα ενεργής συμμετοχής των συμπολιτών μας στα κοινά..
Ετσι ο Δήμος μας, σε συνεργασία με την ομάδα εργασίας της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας,(Ε.Κ.Ε.) ολοκλήρωσε πρόσφατα με επιτυχία,  την επιμόρφωση  (96) ενενήντα έξι εθελοντών συμπολιτών μας, στα πλαίσια του προγράμματος που αφορούσε στην εκπαίδευση  για την εκμάθηση της καρδιο-πνευμονικής αναζωογόνησης,  με χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (BLS/AED)
Ο Δήμος Κορινθίων συγκαταλέγεται Πανελληνίως ανάμεσα στους πρωτοπόρους δήμους, που επιθυμούν να εντάξουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα έναν ικανό αριθμό συμπολιτών μας,  με σκοπό την εκπαίδευση και πιστοποίησή τους. Αυτοί με την σειρά τους θα συμβάλουν, μέσα από μια  διαδραστική  διαδικασία,  στην ολοκληρωμένη και αποφασιστική δυνατότητα παροχής Πρώτων Βοηθειών στους συνανθρώπους μας σε έκτακτες περιπτώσεις.
Λαμβάνοντας υπόψη το εξαιρετικά  μεγάλο  ενδιαφέρον που  παρατηρήθηκε  για  συμμετοχή των συμπολιτών μας στα προαναφερθέν πρόγραμμα, ο  Δήμος  προγραμματίζει έναν νέο κύκλο  εκπαιδευτικών σεμιναρίων, “ΚΑΡΠΑ (Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση  με χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (BLS/AED )” . 
Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι  πολίτες  του  Δήμου  Κορινθίων  να  δηλώσουν τη συμμετοχή τους στα προγράμματα πιστοποίησης, που θα διεξαχθούν στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα και θα έχουν διάρκεια περίπου 4 ½ ωρών.
Δυο εβδομάδες πριν το σεμινάριο, οι υποψήφιοι θα παραλάβουν ένα εγχειρίδιο, το οποίο θα πρέπει να έχουν μελετήσει πριν το σεμινάριο το οποίο είναι προσαρμοσμένο στις εκπαιδευτικές ιδιαιτερότητες των ενηλίκων. Αυτό περιλαμβάνει μια διάλεξη, επιδείξεις δεξιοτήτων, πρακτική εξάσκηση στην ΚΑΡΠΑ, τον Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή και τη θέση ανάνηψης σε ολιγομελείς ομάδες και συζήτηση. Η αναλογία εκπαιδευτών προς εκπαιδευόμενους είναι 1:3. Η αξιολόγηση των εκπαιδευομένων είναι συνεχής (continuous assessment) και στους επιτυχόντες χορηγείται στο πέρας του σεμιναρίου πιστοποιητικό του ERC πενταετούς ισχύος. Επίσης στους εκπαιδευόμενους  χορηγείται  password για το website του ERC, όπου μπορούν να έχουν πρόσβαση online και στα πιστοποιητικά τους.
     Αναλυτικότερα θα διδαχθούν πρακτικές για την αντιμετώπιση απώλειας αισθήσεων – θέση ανάνηψης και καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) με  χρήση εξωτερικού απινιδωτή . 
Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από τις  23-11-2011.
Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι συμπολίτες μας, θα πρέπει να απευθύνονται στον κ. Χρ.  Χασικίδη,  Πρόεδρο Ο.Ε.  Ε.Κ.Ε. και Αντιδήμαρχο Δήμου Κορινθίων τηλ. 27413-61009 και στην κ. Αλ.  Στεργιοπούλου  τηλ.27413- 61016.