Εκρηκτικές αντιδράσεις στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος...
Ηδη η Μιλένα Αποστολάκη ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή της ενώ επιστολή στον Πρωθυπουργό απέστειλε και η Ευα Καϊλή ζητώντας κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας...
με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής για και εγκατάλειψη του σχεδίου για δημοψήφισμα.
Την ίδια στιγμή κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ παίρνουν σταδιακά αποστάσεις από την προοπτική δημοψηφίσματος.
Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ζήτησε η Βάσω Παπανδρέου, ενώ δηλώσεις με τις οποίες θεωρεί "λάθος" το δημοψήφισμα έχει κάνει και ο Ανδρέας Λοβέρδος που σχεδιάζει να τοποθετηθεί επισήμως στην έκτακτο υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει στις 6 το απόγευμα.
Μάλιστα πριν από λίγο πληροφορίες έκαναν λόγο για κοινή παρέμβαση Λοβέρδου - Ραγκούση - Διαμαντοπούλου.
Σε σχεδόν παράλληλο χρόνο, Παρίσι και Βερολίνο εξέφραζαν τον αιφνιδιασμό τους για τις εξελίξεις με τα περισσότερα σχόλια των υψηλόβαθμων κυβερνητικών αξιωματούχων να εκφράζουν σοβαρή δυσπιστία και επιφυλάξεις ως προς την ωφελιμότητα ενός δημοψηφίσματος ενώ οι αγορές βυθίζονταν ξανα στην ανασφάλεια.
Επιπλέον, σε κοινή τους δήλωση, Ρομπάι και Μπαρόζ αρκέστηκαν να επισημάνουν την πλήρη τους εμπιστοσύνη ότι η Ελλάδα θα τιμήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ενώπιον της ευρωζώνης και της διεθνούς κοινότητας, σημειώνοντας ότι απλά λαμβάνουν υπόψη την πρόθέση της ελληνικής κυβέρνησης να διεξάγει δημοψήφισμα, τη συζήτηση του οποίοθι παραπέμπουν στη Σύνοδο του G20.
Εν τω μεταξύ, με οδηγία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος και η αναπληρωτής υπουργός Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου επικοινωνούν με ξένες κυβερνήσεις, ελληνικές πρεσβείες και διεθνή μέσα ενημέρωσης για να τα περί δημοψηφίσματος, όπως έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές.
το Έθνος