22 Ιαν 2011

Ενέκρινε η Μπιρμπίλη την Μ.Π.Ε. για εγκατάσταση Χημικών στους Αγίους Θεοδώρους!


Κεραυνός εν αιθρία ήταν η είδηση που βγήγκε απο το Δημοτικό Συμβούλιο Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων!
Η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη ενέκρινε την μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την ίδρυση μονάδας Χημικών και Αποθήκευσης στην περιοχή του Σουσακίου... στους Αγίους Θεοδώρους.
Να θυμίζουμε πως όλα αυτά γίνονται κατόπιν τριών ομόφωνων αποφάσεων και εισηγήσεων,των θεσμοθετημένων οργάνων των Δήμου Λουτρακίου -Περαχώρας,Αγίων Θεοδώρων και Νομαρχιακού Συμβουλίου.Κατόπιν των έντονων διαμαρτυριών των κατοίκων των Αγίων Θεοδώρων .Οπωσδήποτε αυτή η απόφαση αιφνιδιάζει και γεννώνται πολλά ερωτήματα πώς ελήφθη μην λαμβάνοντας υπόψιν το βεβαρημένο ήδη περιβάλλον της περιοχής αλλά και τις αντιδράσεις της Τοπικής Κοινωνίας.
Το θέμα το έφερε στο τελευταίο  Δ.Σ. Λουτρακίου ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Σπ. Νικολάου, ο οποίος διάβασε και το σχετικό ψήφισμα διαμαρτυρίας κατά της απόφασης της υπουργού, το οποίο ψηφίστηκε ομόφωνα από το σώμα. Το ψήφισμα κοινοποιείται σε όλους τους αρμόδιους φορείς και βεβαίως και στους τέσσερις βουλευτές του νομού Κορινθίας, ενώ  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε πρόσφατα σχετική ερώτηση στη Βουλή…
  Η είδηση είναι πάρα πολύ σοβαρή και περιμένουμε τις άμεσες αντιδράσεις των τοπικών και πολιτικών φορέων του νομού.