24 Αυγ 2020

Στον καιρό της...κατάχωσης ! - Της Τζένης Σουκαρά


- Βρισκόμαστε στην 24η ημέρα του Αυγούστου με κάλμες και ζέστες μεγάλες. 
Μελτέμι σηκώνει ο κορωνοιος μοναχά και εκεί στον αφρό σχεδόν οι ειδικοί μου πετούν σωσίβιο λέγοντας πως κολυμπώ εις το δεύτερο κύμα της πανδημίας!

-Ανάλογα τον λοιμωξιολόγο και τον χαρακτήρα του άλλοτε το κύμα αυτό προβλέπεται, κάποιες στιγμές διακρίνεται, στα 260 κρούσματα βαρά συναγερμός και στα 280 ο πύραυλος εκτοξευεται!Εγώ κολυμπώ με μάσκα και βατραχοπέδιλο ασφαλείας ενώ τα  τοπικά lock down αυξάνονται και πληθύνονται ..Έκλεισε σήμερα μέχρι και η λίμνη της Βουλιαγμένης στην Αττική γιατί εθεάθη θρασύτατο κρούσμα να κάνει ίπτιο και κατόπιν κρόουλ, επομένως στην καραντίνα η λίμνη!
- Σε χρονια παπατζίδικη σιγά μην ανοίξουν τα σχολειά στην ώρα τους. Κάτσε να βάλει πρώτα μάσκα το νηπαγωγείο και μετά όλα τα υπόλοιπα πολεμούνται. 
Να βλέπω πιτσιρικά να κάνει σφεντόνα την μάσκα του μπατμαν, η μικρή να κάνει την μάσκα στέκα γιατί δεν έχει γεύση φράουλα και να χάνει ο λοιμωξιολόγος τη λαλιά του. 
Η επανάσταση των νηπίων έρχεται!
- To επιτελικό κράτος τα έχει ολίγον σαστισμένα Μπορεί να φταίει η μάσκα, μπορεί το  αντισηπτικό και η Υπουργός Πολιτισμού της Ελλάδας δήλωσε το ασύλληπτο πως “Η κατάχωση των αρχαίων πολλές φορές είναι η καλύτερη λύση για την προστασία τους”!Αν το έλεγε ποτέ σε ανύποπτο χρόνο άλλος υπουργός  τότε θα είχε καταχωθεί ο ίδιος από ντροπή!Αλλά εδώ η ντροπή κρύβεται πίσω από τη μάσκα.
Τώρα το επιτελικό κράτος το λέει και με ύφος και με αέρα ο οποίος σε κάνει να πουντιάσεις να ανατριχιάσεις  σύγκορμος, μετρώντας την οπισθοχώρηση της χώρας  σε δεκαετίες πίσω.
Είχε προηγηθεί βεβαίως η "προωθημένη" άποψη του περιφερειάρχου “ Να μείνουν στο σκοτάδι τα αρχαία  της Υπαπαντής και να κοιμούνται, μέχρι να αναλάβει πρωτοβουλία μια επόμενη ή μεθεπόμενη γενιά”.

-Βέβαια προ της καταχώσεως είχε προηγηθεί η επανακούμβηση..
Κι αν την  επακούμβηση  την παρουσίασαν τα δελτία λες και κερδίσαμε τη Ναυμαχία της Σαλαμινας ,την κατάχωση πώς να σου την δικαιολογήσει ένα δελτίο πολεμοχαρές;

- Eίναι σαν την συνάντηση με γνωστή ζωγράφο μέσα στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση και τον καλλιτεχνικό οίστρο του περιφερειάρχου να γεμίσει το κτίριο της Περιφέρειας με προσωπογραφίες ηρώων του 1821.Εκδήλωση είναι αυτή με απήχηση στην κοινωνία;
 Θα κληθεί κοινό στα αποκαλυπτήρια; 
Θα χορέψουν και τσάμικα εκεί μπροστά από την σκάλα εισόδου - εξόδου για να πραγματωθεί αυτό που η πρόεδρος της επιτροπής είχε πει με αισιοδοξία ..να δείξουμε την σύγχρονη Ελλάδα μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις;Κάτι θα γνωρίζει ο Περιφερειάρχης.